Vajon merre vezet és mennyi ideig tart majd a világ leghosszabb buszútja?

12 ezer kilométeres európai túra lesz a világ leghosszabb buszos utazása.

Két hónapon át buszon utazni elsőre nem hangzik túlságosan vonzónak, de egy indiai cég pontosan ezt ajánlja ügyfeleinek. Igaz, nem akármilyen utat és nem akármilyen buszon.

Fotó: Adventures Overland

Az Adventures Overland exkluzív „luxusbuszjáratot” indít Isztambul és London között, amely augusztus 7-én indul Törökországból és október 1-jén érkezik Angliába. Az 56 napos, 12 ezer kilométeres utazás a világ leghosszabb buszútja lesz, amely természetesen nem a legrövidebb utat választja a két város között, hanem 22 országot érintve bejárja a kontinenst. A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ jelenlegi leghosszabb buszútja 6200 kilométeres, és Peru fővárosát, Limát köti össze a brazíliai Rio de Janeiróval.

Fotó: Adventures Overland

A Euronews szerint az Adventures Overland szervezésében 30 utas fejenként 22 400 euróért buszozhat luxuskörülmények között, az ár a szállodai tartózkodások mellett napi reggelit és további 30 főétkezést is magába foglal. A jármű utasterében bőséges lábtérrel rendelkező, állítható háttámlájú üléseket alakítottak ki, AUX- és USB-csatlakozókkal és lehajtható tálcákkal. A Balkánon, Kelet- és Nyugat-Európán, valamint Skandinávián át vezető utazás során a busz komppal átkel a Finn-öblön, és eljut a kontinentális Európa legészakibbpontjához is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET