5 kihagyhatatlan zenei fesztivál Európában 2024-ben

Itt az ideje átböngészni a 2024-es fesztiválnaptárat és kiválasztani, hogy melyik zenei rendezvényen szerezzünk idén felejthetetlen élményeket!

Fotó: Shutterstock

Fesztiválra járni az utazás egy egészen speciális formája, hiszen ilyenkor az úti célt nem egy látni vágyott hely, sokkal inkább egy felejthetetlen kulturális, zenei élmény határozza meg. Európában rengeteg nagyszerű fesztivál van, csodás helyszíneken és persze miért is ne köthetnénk össze az élményt a környék felfedezésével? Íme, 5 fesztivál a kontinensről, amit egyszer látni kell!

Tremor, Azori-szigetek

Az Azori-szigetek már önmagában is szuper, kalandos úti cél, ha pedig mindezt megfejeljük a portugál szárazföldtől 1400 kilométerre található São Miguel szigetén egy fesztivállal, biztosan egy életre szóló élményt szerzünk. A koncertek a sziget különböző pontjain, titkos helyszíneken zajlanak, olyan is akad közöttük, amit csak tutajjal, vagy egy kisebb dzsungelben tett túrával érhetünk el. A zenei felhozatal igazán változatos, a folktól a punkon át az elektronikus zenéig mindenbe belekóstolhatunk itt március 19. és 23. között.

Primavera Sound, Barcelona

Fotó: Shutterstock

A barcelonai Primavera Sound híres izgalmas line-up-járól, amelyben éppúgy megtalálhatóak a menő újoncok, mint a már befutott legendák, a rendezvény pedig általában rendkívül jól szervezetten zajlik. A fesztivált egy figyelemre méltó vízparti helyszínen, a Parc del Forumban tartják, amely bár Barcelonán belül van, mégis olyan érzés, mintha direkt a fesztivál kedvéért építették volna. Ha a május 29. és június 2. közötti élmény nem lenne elég, a madridi és a portói Primavera fesztivált is érdemes felvenni a listánkra.

Glastonbury

Fotó: Shutterstock

Európa (vagy a világ) legjobb zenei fesztiváljainak listája nem lehet teljes a Glastonbury nélkül. Erre a fesztiválra bátran vehetünk akár vakon is jegyet, anélkül, hogy pontosan tudnánk kik lesznek a fellépők, hiszen mindig a legnagyobb neveket léptetik színpadra. A pletykák szerint idén Rihanna, Madonna, az AC/DC és a The Killers is a listán lesz. A június 26. és 30. között zajló fesztiválra hihetetlen gyorsan elkapkodják a jegyeket, így érdemes sietni.

Open'er

Foto: Facebook

A lengyel Open'er fesztivál évek óta hihetetlen sztárokat vonultat fel, idén Dua Lipa, Doja Cat és a Foo Fighters is a fellépők között szerepel. A rendezvény helyszíne egy elhagyatott leszállópálya a lengyelországi Gdynia üdülőváros közelében, ahol július 3. és 6. között kizárólag a zenéé a főszerep. Az ország legnagyobb és legváltozatosabb zenei fesztiváljaként tartják számon, amit egyszer mindenképp látni kell.

Montreux-i Jazz Fesztivál

Fotó: Shutterstock

A Montreux-i Jazzfesztivál 1967 óta vonzza a jazz és rokon műfajainak legendáit a Genfi-tó partjára. Az elmúlt fél évszázadban Miles Davistől és Bill Evanstól kezdve Ella Fitzgeraldon, Nina Simone-on és Frank Zappán át mindenki megfordult itt, aki számít. Mára már kicsit nyitottabbak a stílusokat illetően, így a repertoárban megjelent a klasszikus rock, a modern soul és a hip-hop egyes irányzatai is. Az idei fesztivál július 5. és 20. között zajlik majd.

AMI MÉG ÉRDEKELHET