Care este cea mai periculoasă țară europeană din punctul de vedere a hoților de buzunare?

Experții britanici în asigurări de călătorie au publicat un raport care clasifică țările europene în funcție de riscul ca oamenii să fie jefuiți de hoți de buzunare.

Foto: Shutterstock

Mii de oameni se confruntă în fiecare an cu coșmarul de a li se fura obiectele de valoare în străinătate. Turiștii sunt adesea ținta atacurilor, deoarece sunt mai puțin atenție la ce se întâmplă în jurul lor. În zonele aglomerate și în jurul atracțiilor populare, călătorii trebuie să fie deosebit de vigilenți pentru a evita să devină victime. Dar oare care este cea mai ”rea” țară europeană din punctul de vedere a hoților de buzunare?

Foto: Shutterstock

Experții în compararea asigurărilor de călătorie de la Quotezone.co.uk au folosit recenziile călătorilor pentru a calcula numărul de mențiuni de furt din buzunare la cele mai importante cinci atracții turistice din fiecare țară.

Destinația cu cea mai mare probabilitate de a fi furat din buzunare a fost Italia.

Vizitatorii care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Duomo di Milano din Milano și Gallerie degli Uffizi din Florența au menționat faptul că li s-au furat obiecte în 1.906 comentarii de călătorie online în 2022. Acest lucru echivalează cu 463 de mențiuni de furt din buzunare la fiecare milion de vizitatori ai principalelor atracții turistice din Italia – cel mai mare număr dintre toate țările europene.

Franța este pe locul al doilea la mențiunile de furt din buzunare, cu 283 la fiecare milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone se află în capitala Paris. Țările de Jos s-au clasat pe locul al treilea, iar în ciuda reputației Barcelonei în ceea ce privește furturile din buzunare, Spania a ocupat doar locul șase pe listă – recenziile au avut de cinci ori mai puține mențiuni de furt decât în Italia. Țările cu cele mai puține relatări despre furt din buzunare au fost Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18.

Foto: Shutterstock

Care sunt cele mai bune modalități de a te proteja împotriva hoților de buzunare?

Conform Euronews, Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone recomandă vizitatorilor să lase obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif din hotel. Wilson sugerează, de asemenea, să se călătorească cu o geantă sigură care se închide cu fermoar pentru a păstra telefoanele și portofelele în siguranță sau chiar o centură pentru bani. "Încercați să nu lăsați niciodată bunurile personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie cer călătorilor să aibă grijă sporită și ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt dacă obiectele au fost lăsate singure", avertizează el. "De asemenea, este important să obțineți un raport de poliție dacă ați fost jefuit, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare."

AMI MÉG ÉRDEKELHET