Ezek a helyek mindenkiből kihozzák a gyereket – 6 menő játszótér Európából

A családos utazást igazán felejthetetlenné tehetjük a legkisebbek számára, ha elvisszük őket ezekre a játszóterekre.

Fotó: Shutterstock

Ha már az összes kötelező látnivalóit már kipipáltuk a családi utazáson, szánjunk egy délutánt a nyugodt játékra, amikor teljes mértékben a gyerekeké a főszereplők. Olyan helyeket mutatunk, amelyekre a legkisebbek akkor is emlékezni fognak, ha a város többi része már csak halvány emlékként él a fejükben.

Land Plas Madoc – Acrefair, Wales

Fotó: Facebook

A Land Plas Madoc kalandjátszótér kalapácsok, fűrészek és egyéb építőanyagok választékával kalandozásra és kockázatvállalásra ösztönzi az 5 és 16 év közötti fiatalokat. Ez a raklapokkal és régi gumiabroncsokkal teleszórt tér egyesek számára roncstelepnek tűnhet, de a páratlan képzelőerővel rendelkező gyerekek számára ez a végtelen lehetőségek tárháza. A helyszínen mindig van három felnőtt, akik sokkal inkább segítenek valóra váltani az elképzeléseket, ahelyett, hogy megakadályoznák azokat.

Linnaeushof – Bennebroek, Hollandia

Fotó: Facebook

A Linnaeushofot Európa legnagyobb játszótereként emlegetik. Több mint 350 játék várja itt a gyerekeket, amelyek közül sok a modern technológiát is használja, esetleg interaktív szerepjátékra ösztönzi a kicsiket. Az attrakciók között kötélpályák, trambulinok, ugrálóvárak, minigolfpálya, szuper csúszda és egy méretes kalózhajó másolata is megtalálható. A játékok kor alapján különböző zónákba vannak csoportosítva, így biztos, hogy mindenki a neki megfelelő játékokkal találkozik.

 Parque Gulliver – Valencia

Fotó: Shutterstock

Jonathan Swift jól ismert meséje ihlette a Valenciában található Parque Gullivert. A játszótér egy a földön heverő óriás teste köré épült, a gyerekek pedig liliputiként mászhatnak, bújhatnak és fedezhetik fel a csúszdákkal, lépcsőkkel, rámpákkal, barlangokkal és egyéb szórakoztató részletekkel teli testet. Az óriás a Jardín del Túria kertjében, vagyis Spanyolország egyik legnagyobb parkjában található.

Gyümölcs- és Illatpark – Stockholm

Fotó: stockholm.se

A stockholmi The Fruit and Scent Park nevet viselő játszótéren a gyerekek szó szerint hatalmas gyümölcsök és termések között játszhatnak. A csúszda itt egy óriásbanán, a hinta narancsos tematikát kapott, de vannak körtekunyhók, cseresznyehinták és még egy görögdinnye alakú mászóka is.

 Monkeybos – Hága

www.youtube.com

Kom spelen in het Monkeybos in Meijendel!

A hágai Monkeybos játszótér tökéletes választás azoknak, akik imádnak fára mászni, ugrálni, vagyis az aktív játék szerelmesei. A játékra átalakított erdőben úgy metszették meg a fákat, hogy tökéltesen alkalmasak legyenek a mászásra, kis ösvényeket, kunyhókat, drótkötélpályákat alakítottak ki az ágak között. Mindezt ráadásul nem messze a tengertől, így akár egy strandolós nappal is összeköthetjük a látogatást.

Diana Hercegnő Emlékjátszótér – London

Fotó: Shutterstock

A Kensington-palota közelében található Diana Hercegnő Emlékjátszóteret két évtizeddel ezelőtt építettek az elhunyt hercegné tiszteletére. A Pán Péter időtlen meséje ihlette játszótéren sellőszökőkutak, sátrak, totemoszlopok, csúszdák várják a gyerekeket, de a központi elem egy hatalmas, fából készült kalózhajó, amely tökéletes kúszásra, mászásra és szerepjátékra, és amelyet homok és pálmák vesznek körül. A park nagyon népszerű, így előfordulhat, hogy várni kell a bejutásra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET