Tren de lux către castele și palate din Transilvania – Danube Express pornește la drum și în acest an!

Călătoriile cu trenul de lux nu leagă doar destinațiile luxoase din Europa de Vest, ci ajung și în Transilvania.

Compania britanică Golden Eagle, principalul operator feroviar de lux pe distanțe lungi, oferă în prezent 12 rute în Europa și Asia, inclusiv faimosul Trans-Siberian Express. În cadrul călătoriei Castles of Transylvania, trenul Golden Eagle Danube Express va vizita patru locații transilvănene. Călătoria de șapte zile pleacă de la Istanbul și ajunge la Budapesta. Anul acesta sunt organizate două călătorii, între 8 și 14 mai și între 27 octombrie și 2 noiembrie, iar datele pentru anul viitor au fost deja anunțate.

Ilustrație: Golden Eagle

Trenul Golden Eagle Danube Express va opri în Sinaia, Brașov, Sibiu și Sighișoara în cadrul turului Castles of Transylvania. În Sinaia, pasagerii vor vizita Castelul Peleș iar cu ocazia opririi din Brașov, vor fi transportați la Castelul Bran din apropiere. Toate acestea fac parte din itinerariul celei de-a patra zile a călătoriei din Istanbul, după ce în ziua precedentă programul a inclus o oprire la Veliko Târnovo, fosta capitală a Imperiului Bulgar. În cea de-a cincea zi, trenul de lux va opri la Sibiu și Sighișoara, unde pasagerii vor vizita orașele vechi medievale, înainte de a continua drumul spre Ungaria, prin Kecskemét și Lajosmizse, pentru a ajunge la destinația finală, Budapesta.

Foto: Golden Eagle

Trenul Golden Eagle Danube Express oferă pasagerilor posibilitatea de a alege între cabine Deluxe (7,7 mp) și Super Deluxe (8,6 mp), toate cu toalete și dușuri proprii. Printre vagoanele trenului găsim și un vagon restaurant, dar și un vagon lounge bar.

Prețurile călătoriei încep de la 8.695€ în această primăvară și 9.095€ în toamnă.

Rezervările sunt deja deschise și pentru anul viitor: în 2024, excursiile Castles of Transylvania vor avea loc în perioada 10-16 mai și 18-24 octombrie.

În acest an, pe rutele europene ale Golden Eagle circulă doar Danube Express, care oferă alte trei călătorii în afară de Castles of Transylvania. Balkan Explorer merge de la Veneția la Istanbul prin Peninsula Balcanică, Grand Alpine Express leagă Budapesta și Veneția printr-o călătorie alpină de 11 zile, iar călătoria denumită New Year in Wienna este un circuit Budapesta-Viena-Praga-Budapesta în timpul sărbătorilor de iarnă.

Galerie foto

Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


Foto: Golden Eagle


AMI MÉG ÉRDEKELHET