Toyota Tundra Orion – autorulotă off-road unic

Toyota Tundra Orion de la Expedition Overland și-a dovedit deja calitățile într-un tur nordic.

Foto: Expedition Overland

Expedition Overland nu este doar numele unei companii care transformă vehicule de teren în mașini de expediție, ci și al popularului serial de televiziune pe care l-a produs. Așa că modelul Toyota Tundra reconstruit de atelierul american apare și pe ecran în cel de-al cincilea sezon din ianuarie.

Foto: Expedition Overland

Autorulota off-road, numită Tundra Orion, a parcurs aproximativ 10 mii de kilometri în condiții extreme în apropierea Cercului Arctic și a rezistat până la final. Pe de o parte, acest lucru se datorează bazelor tehnice excelente: Toyota Tundra este un pick-up popular în America de Nord, iar în 2022 a ajuns la a treia generație complet reînnoită. Vehiculul japonez vine echipat cu un motor turbo V6 de 3,5 litri, propulsorul de 390 CP nefiind modificat de specialiștii Expedition Overland, dar aproape tot restul mașinii a suferit schimbări importante.

Foto: Expedition Overland

În timp ce anvelopele de teren de 35 de inci, suspensia întărită, elementele de protecție pentru caroserie și luminile de acoperiș ne ajută să ajungem în cele mai îndepărtate locuri, echipamentul de camping ne asigură o ședere confortabilă. Pe cort, care poate fi pliat de pe acoperișul de tip camper, au ajuns două panouri solare de 200 de wați, astfel încât lada frigorifică, încălzirea și tehnologia de comunicație și navigație prin satelit pot fi alimentate chiar și departe de sistemele de utilități.

Echipamentul este completat de un rezervor de apă de 50 de litri.
AMI MÉG ÉRDEKELHET