Expoziția orhideelor din New York: cel mai instagramabil eveniment pe care l-ai văzut vreodată

Grădina botanică din New York aduce înapoi renumitul spectacol Orchid Show, deschis până pe 1 mai.

Foto: nybg.org

Un semn că primăvara este pe drum: Grădina Botanică din New York (NYBG) și-a lansat celebra expoziție de orhidee, intitulată "Spectacolul Orhideei: Caleidoscopul lui Jeff Leatham". Organizată pentru a 19-a oară, spectacolul colorat va fi deschis până pe 1 mai.


Foto: nybg.org

Impozantele creații ale celebrului designer floral Jeff Leatham (cunoscut pentru munca sa de la hotelurile Four Seasons din Paris si Beverly Hills, precum și pentru compozițiile sale create pentru celebrități ca Dolly Parton, Tina Turner, Cher, Oprah Winfrey sau Dalai Lama) au fost inițial programate pentru 2020.

Foto: nybg.org

Însă, din cauza pandemiei, show-ul a fost anulat, așa că Leatham a reinventat și a reproiectat expoziția, împodobind Centrul Enid A. Haupt cu un caleidoscop de portocale, galben și verde, precum și câmpuri de orhidee albe sau compoziții suspendate de culoare purpurie. El a adăugat, de asemenea, expoziției florale un tunel de lumini pentru o notă de extravaganță în plus.

Foto: nybg.org

Înființată în 1891, Grădina Botanică din New York se distinge prin frumusețea peisajului, colecțiilor și grădinilor sale. Grădina a luat naștere după o vizită din 1888 a botanicilor Nathaniel Lord Britton și soției sa, Elizabeth, la Royal Botanic Gardens, Kew, lângă Londra.

Foto: nybg.org

Astăzi, grădina de 250 de acri - cea mai mare din orice oraș din Statele Unite - este un reper istoric național, care cuprinde 50 de grădini de specialitate și colecții cu mai mult de un milion de plante în totalitate. Peste un milion de oameni vizitează anual expozițiile inovatoare și participă la programe educaționale mai mari și mai diverse decât cele ale oricărei alte grădini din lume.

Foto: nybg.org

AMI MÉG ÉRDEKELHET