În Vizor: facelift la Opel Crossland

Opel a prezentat versiunea cu facelift a SUV-ului Crossland, primul model care a adoptat noua față inconfundabilă a mărcii, prezentată de Opel Mokka.

Foto: Opel

La fel ca modelul Mokka, noul Crossland renunță la X-ul din numele său. Pe lângă design, Opel a îmbunătățit șasiul și direcția, respectiv a adăugat un nivel de echipare sportiv GS Line+, precum și sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip.

Numit Opel Vizor, noul limbaj stilistic va deveni parte a designului tuturor autovehiculelor Opel care vor apărea în cursul anilor 2020, având ca scop îmbinarea unui număr tot mai mare de tehnologii de top. Integrând în mod organic grila radiatorului și farurile, Opel Vizor acoperă întreaga parte frontală a autovehiculului, dominată de emblema mărcii.

Formă şi conţinut

Foto: Opel

În partea din spate, luminile cu tentă închisă accentuează designul tipic Opel în formă de aripi al luminilor, iar suprafața neagră ultra-lucioasă a hayonului (disponibilă în combinație cu acoperișul negru) face ca noul Crossland să pară mai lat și mai robust.

Alte noutăți sunt scuturile de protecție față și spate (vopsite argintiu în cazul variantei Ultimate), proiectoare de ceață față cu LED (cu ornament cromat pentru variantele Ultimate și Elegance), bandouri cromate pentru uși, pentru nivelul de echipare Ultimate, precum și o gamă de jante din aliaj ușor de 16 și 17 inci. Noul nivel de echipare Crossland GS Line+ include jante din aliaj ușor, negre de 17 inci, acoperiș negru și inserție de culoare roșie, faruri adaptive LED și lumini spate LED și bare de acoperiș.

Flexibilitatea spațiului interior se datorează scaunelor spate ce pot fi glisate individual și reglabile în înălțime. Acestea pot fi rabatate fracționat în raport de 60/40 și pot fi deplasate cu până la 150 mm, mărind volumul portbagajului de la 410 la 520 litri în doar câteva secunde. Rabatând complet scaunele spate, volumul portbagajului crește până la 1.255 de litri.

Pentru toate drumurile

Foto: Opel

Inginerii din Rüsselsheim au dezvoltat arcuri și amortizare noi pentru suspensia față cu brațe McPherson și pentru puntea spate cu bară de torsiune. Opţional este disponibilă şi tehnologia IntelliGrip, un sistem adaptiv de control al tracțiunii, care oferă cinci moduri: Normal, Zăpadă,Noroi,Nisip sau cu ESP oprit (dezactivează sistemul ESP și tracțiunea la viteze de până la 50 km/h).

Șoferii și pasagerii sunt conectați la internet datorită gamei variate de sisteme tip infotainment precum sistemul Radio BT, Multimedia Radio și varianta de top, sistemul Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil cu diagonala de 8 inci. Sistemele multimedia sunt, de asemenea, compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. Smartphone-urile compatibile pot fi încărcate wireless în timpul utilizării. În plus, Crossland oferă serviciul „OpelConnect" ca dotare opțională, cu navigație şi informații din trafic primite în timp real.

Propulsia poate fi asigurată de versiunile de 83, 110 sau 130 CP ale motorului pe benzină de 1,2 litri sau de agregatul diesel de 1,5 litri cu putere maximă de 110 sau de 120 CP.

Foto: Opel


Foto: Opel


Foto: Opel


Foto: Opel


Foto: Opel


Foto: Opel


Foto: Opel


Foto: Opel


AMI MÉG ÉRDEKELHET