Természetes falatozás a természetben – 5 tipp

A természet csábít minket, hogy kiszakadjunk a négy fal közül – íme, hogyan tegyük útravalónkat egészségessé, ha megéhezünk a hétvégi túrákon.

Zöldségek

Fotó: Unsplash

A répa, cukkini, retek, uborka nyersen, felcsíkozva sokrétűen felhasználható. A zöldségsaláták jól szállíthatók, érdemes friss zöldfűszerekkel, hidegen sajtolt olajjal készíteni őket, így tovább megőrzik frissességüket. Izgalmasabbá tehetjük salátánkat paradicsommal, eperrel és vöröshagymával is.

A kenyéren túl

Fotó:Unsplash

A széles szeletekre vágott zöldségek jól helyettesítik a kenyeret, ám reszelt zöldségből és magokból is készülhet gluténmentes kenyér. Kukoricalisztből készült tortillát és másféle laposkenyeret is használhatunk, ezekből felcsíkozva, olajjal megspriccelve ropogós chipset is süthetünk.

Csomagoljunk!

Fotó: Unsplash

A saláták, mártogatók, magok dobozban jól szállíthatók, magát az étkezést pedig otthonról hozott tányérokkal, evőeszközökkel oldhatjuk meg. Innivalónkat termoszban a legpraktikusabb magunkkal vinni, így nem melegszenek fel és külön pohárra sem lesz szükségünk. Ügyeljünk arra, hogy sose hagyjunk magunk után szemetet!

Mártogassunk!

Fotó: Unsplash

A klasszikus padlizsánkrém mellett más zöldségkrémek, például a csicseriborsóból készült humusz vagy a cukkinimártogatós (kaporral, citrusfélékkel, hidegen) is nagyon finomak. A sült paprikát, az aszalt paradicsomot keverhetjük sajtkrémmel, végül pedig szórjuk meg fűszeres, pirított magokkal!

Frissüljünk fel!

Fotó: Pexels

Túrázás során különösen fontos a vízpótlás, ám ne cukros üdítőket igyunk! A citrusfélékkel, gyümölcsökkel vagy akár uborkával készült cukormentes limonádé frissít, jól variálható, így sosem unjuk meg. Az egyik legjobb a málna és eperdarabokkal készült, mentával vagy bazsalikommal ízesített változat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET