Irány a Fekete-tenger – szállások és strandok

Mutatjuk, milyen strandok, szállások, programok várnak a parton!

Fotó: iStock

A Fekete-tenger menti nyaralás akkor is népszerű volt, amikor szabadon utazhattunk külföldre, a járványhelyzet miatti lezárások alatt pedig különösen felértékelődött.

Strandok

Fotó: cochilia.ro

A romániai Năvodari sok helyinek a gyerekkori emlékeket idézik fel, hiszen a városka a táboráról volt híres. A település azonban folyamatosan épül és fejlődik, egyre erősebb konkurenciát támasztva a délre fekvő Mamaiának. Amíg a promenád egyik oldalán még váltják egymást a már megnyílt és a még épülőfélben lévő szállodák és apartmanhotelek, a parti rész már most is a Riviérát idézi az ízlésesen kialakított strandokkal, ahol nádfedeles nyugágyak alatt szürcsölhetjük a koktélokat...

Szintén az utóbbi időben vált felkapottá, de más irányt képvisel a Konstanca és Mangalia közötti dombok alatt megbúvó Tuzla-part is, a Fekete-tenger egyik utolsó szabadstrandja, amelyet pont annyira építettek ki, hogy a türkizkék víz partján megmaradjon a természetközeli strandolás hangulata. Ezt az életérzést sugározza a partszakasz végében megnyílt Cochilia strand is, amelyik organikus dizájnjával harmonikusan illeszkedik a környezetbe. Az egyre népszerűbb hipszter helyre érdemes előre foglalni.

Fotó: Neversea Beach

Szintén hamisítatlan mediterrán hangulatot áraszt a konstancai partszakaszon működő Neversea Beach is, amely az azonos nevű fesztivál színhelye, de a rendezvény előtt, illetve azt követően is laza oázisként várja a vendégeket. A természetes anyagok használata nem csak a hagyományos napágyakra érvényes, hiszen kanapék, illetve baldachinos pihenőhelyek is sorakoznak a 28 ezer négyzetméteres strandon.

Szálláshelyek

Fotó: Sandalandala

Bár Vama Veche maga az örök nyüzsgés, meglepő módon itt is találhatunk szinte háborítatlan hajlékot. Ilyen a tágas, világos Maris, amely még csak nincs is messze az üdülőhely központjától, vagy a Tagoo, amely csakis felnőtt vendégeket vár – baráti társaságokat vagy párokat, akik egy áttáncolt éjszaka után nem akarnak gyerekzsivajra ébredni. Látványos dizájnjával már nemzetközi szinten ismertté vált a Sandalandala egyszerre hippi- és luxuskemping – ellentmondások nélkül, a koncepció összes előnyével.

Fotó: Casa De Mare

A kabinok és bungalók Olimpra is jellemzők: a Casa Blanca házacskái például közvetlenül a partra merőlegesen sorakoznak. Az üdülőhely egy másik, békésebb szálláshelye a saját partszakasszal rendelkező, a központi strand forgatagától távol eső Casa De Mare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET