Așteptând vara, așteptând muzica

Harta festivalurilor din România în 2023!

Foto: EC Photo Team/Grigorescu Alin Andreea

După anulări sau evenimente cu dimensiuni reduse, festivalurile au revenit în forță anul trecut, iar aproape toate au doborât recorduri. Numărul celor care vor să se relaxeze nu va scădea nici anul acesta – să vedem care sunt principalele evenimente de la noi din țară!

​Summer in the City

București – 3-4 iunie

Robbie Williams și Sam Smith sunt invitații speciali ai evenimentului care va avea loc în Piața Constituției din București. În timp ce cel mai mare entertainer al erei sale, Robbie Williams, revine în Capitală după show-ul sold out din aceeași locație din 2015, Sam Smith, premiat Grammy, Oscar și Globul de Aur vine pentru prima dată la București. Cântărețul britanic s-a dovedit a fi un artist complex, ale cărui melodii au adunat miliarde de vizualizări pe platformele de streaming. Line-up-ul este completat de Editors, LP, Calum Scott, Abby Roberts și Nicole Cherry.

SAGA

Foto: SAGA

București – 23-25 iunie

Cu peste 150 de artiști, cel ai mare festival din Capitală aduce vibe-ul contemporan la Romaero Băneasa. Wiz Khalifa, unul dintre cei mai apreciați artiști din lume, Lil Nas X, un adevărat fenomen în muzică la nivel internațional, Skrillex, DJ și producător premiat cu Grammy, Tale of Us, duo tech house, cunoscutul DJ Alan Walker și IAN, unul dintre cei mai relevanți artiști trap din scena urbană românească, sunt printre artiștii anunțați în cadrul unei ediții SAGA ce promite să fie de neuitat.

NEVERSEA

Foto: NEVERSEA

Constanța – 6-9 iulie

Timp de 4 zile și 4 nopți, fanii care iubesc muzica, marea, plaja, răsăriturile, apusurile, petrecerile, libertatea și viața se vor bucura de o nouă ediție NEVERSEA. Cea de-a cincea ediție a celui mai mare festival de pe o plajă din Europa va aduce artiști în premieră în România, cei mai buni DJ și producători internaționali, precum și artiști români. Organizatorii vin pentru ediția din 2023 și cu o poveste nouă și vor transforma plaja NEVERSEA într-un loc cu decoruri fantastice. Unul dintre headlineri va fi J Balvin, artistul care a câștigat 3 premii Grammy, dar și alte vedete, ca Lost Frequencies, Claptone, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki sau Tujamo promit show-uri uimitoare pe cele 5 scene amplasate la malul Mării Negre.

Electric Castle

Foto EC Photo Team/Amanda Maier

Bonțida – 19-23 iulie

Cu Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Jamie xx și Peggy Gou pe afiș, plus alți peste 300 de artiști în program, festivalul Electric Castle de la Bonțida, județul Cluj, rămâne alegerea adecvată pentru cei care caută muzică live din genuri diverse și experiența autentică de festival. Pe lângă vedetele internaționale sau din România, și instalații new media, plimbări cu balon cu aer cald, expoziții, fashion corners, masterclass-uri vor contribui la experiența inegalabilă marca Electric Castle.

UNTOLD

Foto: UNTOLD

Cluj-Napoca – 3-6 august

Ediția din 2022 a festivalul UNTOLD a fost din nou o reușită, lucru dovedit și de faptul că evenimentul din inima orașului Cluj-Napoca a fost votat pe locul 9 în clasamentul celor mai mari 100 de festivaluri din lume, realizat de DJ Mag, devansând festivaluri cu tradiţie precum Burning Man, Sziget, Lollapalooza sau Mysteryland. Pentru ediția UNTOLD 2023, organizatorii vor aduce pe malul Someșului trupa Imagine Dragons, dar tot pe mainstage-ul festivalului va reveni în acest an și legendarul Armin van Buuren.

AMI MÉG ÉRDEKELHET