Finlanda este în continuare cea mai fericită țară din lume

Acesta este al patrulea an consecutiv în care ONU a numit Finlanda drept cea mai fericită țară din lume.

Foto: 123rf


De ani de zile, Danemarca a fost considerată cea mai fericită țară din lume, dar acum este timpul Finlandei să strălucească. Țara scandinavă a fost numită cea mai fericită țară din lume pentru al patrulea an consecutiv în raportul Organizației Națiunilor Unite asupra fericirii mondiale.

Publicat de Rețeaua de soluții de dezvoltare durabilă, o inițiativă globală a ONU, raportul despre fericirea mondială din 2021 arăta puțin diferit de anii anteriori. „Scopul nostru a fost dublu: în primul rând, să ne concentrăm asupra efectelor pe care COVID-19 le-a avut asupra structurii și calității vieții oamenilor și, în al doilea rând, să descriem și să evaluăm modul în care guvernele din întreaga lume s-au ocupat de pandemie. În special, încercăm să explicăm de ce unele țări s-au descurcat mult mai bine decât altele ", se precizează în raport.

Foto: Unsplash

Nu este o surpriză că Finlanda ocupă din nou poziția de top ca fiind cea mai fericită țară din lume – întotdeauna s-a clasat foarte sus în ceea ce privește măsurile de încredere reciprocă care au ajutat la protejarea vieții și a mijloacelor de trai în timpul pandemiei. „Apreciem lucrurile mărunte din viața noastră de zi cu zi, cum ar fi să stăm liniștiți pe o bancă și să ne uităm la lacul gol după o sesiune relaxantă de saună sau să ne facem o baie dimineața în mare înainte de a începe ziua de lucru", a explicat Heli Jimenez, International marketing director al Business Finland.

Topul celor mai fericite ţări e următorul: 1. Finlanda, 2. Islanda, 3. Danemarca, 4. Elveţia, 5. Olanda, 6. Suedia, 7. Germania, 8. Norvegia, 9. Noua Zeelandă, 10. Austria.


PENTRU CĂLĂTORII CARE DORESC SĂ EXPERIMENTEZE O PARTE DIN ACEASTĂ FERICIRE, VISIT FINLAND, ORGANIZAȚIA DE TURISM A ȚĂRII, INDICĂ ANUMITE ACTIVITĂȚI CHEIE:

Foto: 123rf

  • reconectarea cu natura (75% din terenul Finlandei este acoperit de păduri)
  • să petrecem o după-amiază relaxantă căutând fructe și legume proaspete, urmată de o masă gustoasă
  • să explorăm unul dintre cele 188.000 de lacuri frumoase din țară, fie cu caiac, canoe sau călare de-a lungul țărmului
  • să participăm la tradiția finlandeză de a sta într-o saună
AMI MÉG ÉRDEKELHET