Apró örömök – Finnország a legboldogabb állam

Sokáig Dánia vezette a különböző szervezetek által kiadott boldogság-listákat, de most Finnország vette át a stafétabotot, miután az élen végzett az ENSZ friss jelentésében.

Fotó: 123rf


Az ENSZ kezdeményezésére létrejött Fenntartható Fejlődési Módszerek Hálózata által végzett felmérést során a korábbiaknál némileg eltérő módon vizsgálták a világ országainak elégedettségi és boldogság-indexé. A jelentés készítői szerint nagy hangsúlyt fektettek annak a elemzésére, hogy a járványhelyzet milyen hatással volt az egyes országok lakosságának életminőségére, és az adott kormányok milyen intézkedésekkel próbálták segíteni azt.

Fotó: 123rf

Finnország első helye nem meglepetés, hiszen az ott élők egymás iránti szolidaritása és bizalma miatt korábban is előkelő helyet foglalt el a hasonló listákon – ezek az erények pedig a járványhelyzet során nagyban hozzájárulnak az emberéletek megóvásához és ahhoz, hogy megfelelő szinten tartsák az életminőséget. „Értékeljük az élet apró örömeit, mint azt, hogy csendben megpihenj egy tóparti padon egy kiadós szauna után, vagy, hogy egy tengeri fürdővel indítsuk a napot" – árulta el a „titkot" Heli Jimenez, a külföldi befektetéseket ösztönző Business Finland szervezet nemzetközi marketingszakértője.

A világ legboldogabb országainak Top 10-es listája 2021-ben: 1. Finnország, 2. Izland, 3. Dánia, 4. Svájc, 5. Hollandia, 6. Svédország, 7. Németország, 8. Norvégia, 9. Új-Zéland, 10. Ausztria.


A VISIT FINLAND TURISZTIKAI VÁLLALAT A KÖVETKEZŐ TEVÉKENYSÉGEKET AJÁNLJA A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA:

Fotó: Unsplash

  • visszakapcsolódás a természethez (Finnország területének háromnegyedét erdők borítják)
  • töltsünk el egy délutánt friss erdei gyümölcsök után kutatva, majd jöhet egy kiadós uzsonna
  • fedezzük fel az országban található mintegy 188 ezer tó egyikét – például evezve, vagy a parton lovagolva
  • vegyünk részt a legismertebb finn hagyományban, a szaunázásban
AMI MÉG ÉRDEKELHET