De evitat de cei cu frică de înălțime: o scară de frânghie înfiorătoare este noua atracție a Norvegiei


Călătorii curajoși care încearcă cea mai nouă scară de frânghie din Norvegia, Stigull, care se alătură celui mai lung traseu Via Ferrata din Europa, vor avea parte de o priveliște spectaculoasă.

Norvegia se mândrește cu o atracție nouă, dar și înfiorătoare: scara de frânghie lungă de 40 de metri se întinde peste un fiord lângă localitatea Loen, la o altitudine de 790 de metri. Structura este formată din 120 de trepte în total. Pentru a o încerca, trebuie mai întâi să urmezi traseul numit Ruta 2, la capătul căruia începe Stigull. În acest punct te vei afla la 790 de metri deasupra nivelului mării, iar scara de frânghii te duce și mai sus.

Ultima treaptă te duce pe vârful Muntelui Hoven, de unde ai o priveliște minunată asupra Nordfjord, ghețarului Jostedalsbreen, Muntelui Skåla, Lacului Lovatnet și satelor Olden și Stryn. Pe Dealul Hoven se află și un restaurant, așa că, dacă ți se face foame între timp, nu trebuie să te bazezi pe sandvișurile pe care le-ai adus cu tine. Există, de asemenea, Telescaunul Loen, care oferă vederi panoramice și te coboară în vale în aproximativ cinci minute.

Loen este popular printre călătorii activi atât iarna, cât și vara: majoritatea activităților sunt organizate de Loen Active. Orașul oferă o gamă largă de drumeții ghidate și excursii cu bicicleta, dar poți, de asemenea, să cobori pe un traseu de tiroliană sau să închiriezi un caiac sau un SUP. Dacă nu ți-e frică de înălțimi, poți încerca, de asemenea, excursia Via Ferrata: mergând de-a lungul cablurilor te vei simți în vârful lumii, ca să nu mai vorbim de peisajul uluitor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET