Cum să folosim în siguranță toaletele în timpul călătoriei?

Sfaturi utile atunci când călătorim cu avionul, trenul sau autobuzul.

Foto: Getty Images

Chiar și în perioadele normale este foarte important să învățăm să folosim toaleta în așa fel încât să reducem răspândirea agenților patogeni, iar în timpul epidemiei a devenit deosebit de important să păstrăm toaletele cât mai igienice.

.

În timpul pandemiei de coronavirus, se poate pune întrebarea: dacă în avion se acordă atenție utilizării măștii și curățeniei, cum rămâne cu toaletele? Răspunsul este că în timpul zborului nu se curăță suplimentar toaleta, ci ca de obicei, deoarece nu poate fi dezinfectată după fiecare utilizare. Nu este o soluție bună să nu mergem deloc la toaletă în timpul unui zbor lung, deoarece este foarte important să consumăm multe lichide – acest lucru va reduce și riscul de infecție. Să vedem atunci cum putem folosi inteligent toaleta când zburăm sau călătorim cu trenul.

Foto: Getty Images

Pachetul de sănătate este un echipament esențial al călătoriei, la care din cauza epidemiei se adaugă o doză de șervețele și spray dezinfectant, cu care putem șterge totul. Să ștergem tot ce ne înconjoară când urcăm în avion, inclusiv cotierele, tava și catarama centurii de siguranță. Aceasta să fie și rutina din toaletă!

Chiar dacă noi dezinfectăm totul, să nu ne așteptăm ca ceilalți să fie la fel de atenți. Așa că să avem suficiente șervețele umede dezinfectante pentru a șterge scaunul, mânerul și robinetul, atunci când mergem la baie. Scaunele de toaletă trebuie să le curățăm cu alcool de cel puțin 70%, apoi să așteptăm un minut până își face efectul, după care să ștergem bine suprafața cu o cârpă umedă sau hârtie igienică pentru a elimina orice agent patogen.

Atingeri puține

Să prindem și să atingem cât mai puține lucruri. Înainte de dezinfectare să folosim o batistă de hârtie sau un prosop de hârtie dacă trebuie să atingem ceva, pe care apoi să le aruncăm. Dacă nu avem 100% încredere în dezinfectanți, atunci pentru siguranță să acoperim cu hârtie scaunul înainte să ne așezăm pe el.

Hârtia contează!

În locul hârtiei igienice să folosim un prosop de hârtie pentru a ne șterge, deoarece de obicei acesta este atins de toată lumea doar după ce s-au spălat pe mâini, și este la o înălțime mai mare decât hârtia igienică.

Să închidem capacul

Este important să închidem capacul înainte de a spăla toaleta, împiedicând astfel agenții patogeni să iasă din toaletă – acest lucru este util nu numai în avioane și trenuri, ci peste tot.

Pantofi în loc de papuci

Să nu mergem niciodată desculți, dar nici măcar în papuci în nicio toaletă publică. Dacă avem chiar și o rană minusculă pe talpă sau picior, putem lua infecții grave. Merită să ne legăm strâns pantalonii și fustele largi și lungi pe toată durata toaletei, să nu atârne și să șteargă pe jos.

AMI MÉG ÉRDEKELHET