Ford Bronco - a legenda visszatért

A retrohullámot meglovagolva a Ford felélesztette a Bronco nevet, így újból van vérbeli terepjáró a konszern kínálatában.

Bár a kiszállítások csak jövő tavasszal indulnak, a rajongók felfokozott várakozását mi sem jelzi jobban, hogy az értékesítés bejelentésekor hosszú időre lefagyott az előjegyzéseket kezelő weboldal.

Az új Ford Bronco külső dizájnja az 1966-ban bemutatott első széria kortárs újraértelmezése (a gyártás 1996-os lezárásakor az ötödik generáció volt forgalomban), de a belső formaterv is az elődök nyomdokain jár. A Bronco tulajdonképpen almárkaként funkcionál, és három verzióban készül: az off-road alapkivitel két- és négyajtós változata mellé érkezik a SUV-osabb Bronco Sport. Ez utóbbi sokoldalú kirándulóautó: a hétköznapokban elegendő komfortot nyújt, a hétvégéken pedig árkon-bokron átkelve juthatunk el vele sátorozni.

A terepjáró-kivitel egyből a kategória legjobbjaival veszi fel a versenyt: erről egyebek mellett a 29,4 cm-es hasmagasság, a 85,1 cm-es gázlómélység, valamint a 29 fokos áthaladási terepszög gondoskodik. A modell opcionálisan már közvetlenül a gyártótól is rendelhető 35 colos terepgumival. Az utastérben az akár 12 colos érintőképernyő is vízálló, a meghajtásról 270, vagy 310 LE teljesítményű benzines erőforrás gondoskodik. A Bronco Sport kínálatában 181 és 245 lóerős motorokat találunk.

Fotógaléria:












AMI MÉG ÉRDEKELHET