Furgonból praktikus lakóautó – új kempingjárművel jelentkezett a Ford

Továbbfejlesztett digitális konnektivitással és új hajtásláncokkal érkezik a Transit Custom Nugget következő generációja.

Fotó: Ford

Az új generációs Ford Transit Custom Nugget campertetős lakóautó a szakmában jól ismert Westfalia műhellyel együttműködve készült, és most először plug-in hibrid (PHEV) hajtáslánccal is kapható lesz. Ez utóbbit a Ford Kuga Plug-In Hybrid modellből vették át, az elektromotor és a benzines erőforrás együttes rendszerteljesítménye 232 LE. Az új lakóautó több fejlett vezetőtámogató rendszert is felvonultat, mint az intelligens adaptív sebességtartó automatika és a 360 fokos kamerarendszer.

Fotó: Ford

A ford bemutatta a Ford Transit Custom Nugget campertetős lakóautó új generációját.

A többzónás belső elrendezés, az új műszerfal-kialakítás (a tetőbe integrált első utaslégzsákkal) és a sík padló egyszerűbbé teszi az átjutást a két első ülésről a lakótérbe, míg az alacsonyabb padló, az integrált oldalsó lépcsőfok is az oldalsó tolóajtók a be- és kijutást könnyítik meg. A műszerfalon digitális műszeregységet és 13 colos érintőképernyőt találunk, amelyet a Ford legújabb SYNC 4 szoftverével társítottak.

Fotó: Ford

A lakótérben külön nappali, konyha- és alvózónát alakítottak ki, aminek köszönhetően a kempingezők még kihajtott franciaágy mellett is úgy mozoghatnak a kabinban, főzhetnek, vagy ki- és beszállhatnak a járműbe, hogy nem zavarják egymást. Az ülősarok biztonságos és kényelmes helyet kínál az utazáshoz, és könnyen átalakítható étkező- és alvóteremmé, amikor a jármű leparkolt. Az optimalizált tárolási lehetőségek mellett a Ford olyan funkciókat is kínál, mint a fűtött és forgatható első ülések, az opcionálisan fűthető hátsó ülőpad, valamint az új hangszórók és USB-C portok, amelyek szériafelszereltségként járnak a hátul utazók számára.

Fotó: Ford

Az L-alakú konyhában található fiókos hűtőszekrény elég tágas ahhoz, hogy a palackok függőlegesen is elférjenek benne. A beépített főzőlappal és mosogatóegységgel kombinált munkafelület 20 százalékkal nagyobb, mint az előző széria esetében. A hátulra szerelt hideg-meleg zuhanykabin mostantól szériafelszereltség, a hátsó ajtóhoz pedig opcionálisan privát sátor is kérhető. A kültéri asztal és székek számára külön tárolóhelyeket alakítottak ki, a függönyök helyét pedig jóval praktikusabb sötétítő rolók vették át.

Fotó: Ford

A vezeték nélküli töltés és a szabványos 5G modem mindenki számára biztosítja a szórakozást és a világhálós kapcsolatot, míg a belső funkciók működtetésében és a szabadidős akkumulátor feltöltésében az opcionális napelemes tető segíthet be. Az új modell fűtésrendszerét, akkumulátorát és világítását a lakótérben található 7 colos színes érintőképernyőről irányíthatjuk, de egy Bluetooth-kompatibilis alkalmazással az okostelefont is átalakíthatjuk a kabinfunkciók távirányítójává.

Videón a Ford új modellje

www.youtube.com

All-New Ford Transit Custom Nugget Camper Van
AMI MÉG ÉRDEKELHET