Fotografii uimitoare premiate la ediția 2022 a Mobile Photography Awards!

Imaginile câștigătoare de la cea de-a 12-a ediție a Mobile Photography Awards demonstrează că telefonul mobil este un instrument foto cât se poate de performant.

Foto: Zhengjie Wu

Mobile Photography Awards este cea mai longevivă competiție internațională dedicată exclusiv fotografiilor realizate și editate cu ajutorul telefoanelor mobile și al tabletelor. În cadrul concursului au fost deschise 12 categorii, fiecare câștigător primind 250 de dolari. Marele premiu pentru fotograful anului este de 3.000 de dolari.

Foto: Glenn Homann

Primele telefoane mobile cu cameră foto au apărut la începutul secolului XXI, de exemplu Nokia 7650 din 2001, care însă a realizat doar imagini cu o rezoluție de 640 x 480. Dar în ultimii zece ani, camerele foto ale telefoanelor mobile au evoluat atât de mult încât acum rivalizează cu camerele foto profesionale. Acest lucru se reflectă în prăbușirea pieței aparatelor foto digitale, cu o scădere a vânzărilor de 93% față de 2010.

Fotografia mobilă a parcurs un drum lung și este interesant să vedem calitatea imaginilor care pot fi captate cu un simplu smartphone”, a declarat Daniel Berman, fondatorul Mobile Photography Awards. „Competiția noastră este o dovadă a puterii acestui dispozitiv.”

Foto: Glenn Homann

Anul acesta, juriul a selectat cele mai bune fotografii dintr-un număr record de participări internaționale în 12 categorii, inclusiv în noul segment "Inteligență artificială", respectiv "Siluete" și "Noir", alături de domenii tradiționale precum peisajele, călătoriile, arhitectura și fotografia de stradă. Câștigătorul marelui premiu, Fotograful anului 2022, a fost australianul Glenn Homann, care fotografiază în principal cu iPhone și a prezentat un portofoliu amplu care i-a evidențiat talentul în mai multe domenii diferite.

Organizatorii au lansat deja concursul din 2023, pentru care înscrierile sunt deschise aici până la 16 decembrie.

O SELECȚIE A FOTOGRAFIILOR PREMIATE

Foto: Azim Khan Ronnie


Foto: Dominika Koszowska


Foto: Dominika Koszowska


Foto: Cerrina Smith


Foto: Florian Jakobitsch


Foto: Glenn Homann


Foto: Xiayu Li


Foto: Jarek Bryla


Foto: Glenn Homann


Foto: Steven Young


Foto: Olga Tolstaia


Foto: Kelley Dallas


Foto: Krzysztof Kupren


Foto: Zhengjie Wu


Foto: Zhengjie Wu


Foto: Fabio Sartori


Foto: Licong Liu


Foto: Anna Witkowska


AMI MÉG ÉRDEKELHET