25 látványos fotó a világ egyik legfontosabb versenyének alkotásai közül!

A Fotós Világszervezet (World Photography Organisation) közzétette a 2023-as Sony World Photography Awards nyílt versenyének legjobb felvételeit, köztük egy magyar fotós alkotását is.

© Arnfinn Johansen

Tíz kategóriában küldhettek be felvételeket az amatőr fotósok a 2023-as Sony World Photography Awards nyílt versenyének keretében. A Fotós Világszervezet közzétette a kategóriagyőzteseket és a különböző szekciók szűkített listáját. Nézd meg te is a látványos fotókból készített válogatásunkat!

Fotó: Prisznyák Tibor

Több mint 200 országból és nemzetközi területről több mint 200 ezer amatőr fotós mintegy 415 ezer képet küldött be tavaly a 2023-as Sony World Photography Awardsnyílt (Open) versenyének keretén belül. A megmérettetés mögött álló Fotós Világszervezet (World Photography Organisation) tíz kategóriában várta a felvételeket: Építészet, Kreatív, Tájkép, Életmód, Mozgás, Természet és vadvilág, Tárgy, Portré, Utcai fotózás és Utazás. A Természet és vadvilág kategória szűkített listájára a magyarországi Prisznyák Tibor is felkerült egy álomszerű erdei fotójával.

Mindegyik kategóriagyőztes fotós egy digitális képalkotó felszerelést kap a Sony-tól, és bejut az Az év fotósa cím döntőjébe. A nyílt verseny összesített győztesét (a pénzdíj 5000 dollár) az április 13-i, londoni díjátadó ünnepségen hirdetik ki, akárcsak a Sony World Photography Awards diák, ifjúsági és professzionális versenyeinek győzteseit.

A nyertes fotókból 2023. április 14. és május 1. között rendeznek kiállítást a londoni Somerset House-ban.

Válogatás a díjazott fotók közül

© Paweł Jagiełło


© Sabbir Hossen


© Ankur Tambde


© Adrian Pearce


© Takahiro Gamou


© Zhenhuan Zhou


© Marcio Esteves Cabral


© Donell Gumiran


© Mark Fitzsimmons


© Erhan Coral


© Pietro Formis


© Protap Shekhor Mohanto


© Bing Li


© Andreja Ravnak


© Nazly Ahmed


© Alex Pansier


© Isabel Bielderman


© Fabian Pfeifhofer


© İsmail Serhat Şahin


© Robert Bilos


© Azim Khan Ronnie


© Lorenzo Grifantini


© Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz


AMI MÉG ÉRDEKELHET