Úszó luxushotelek: a Four Seasons belép az óceánjáró hajózás világába

A Four Season szállodalánc luxusflottát bocsát vízre, egyetlen hajókabin átlagos építési költsége 4,2 millió dollár.

Illusztráció: Four Seasons Yachts

A Ritz-Carlton után egy újabb hotellánc jelenik meg a luxus hajóutak piacán. Az exkluzív repülős körutakat már régóta szervező Four Seasons 2025-re tervezi az első óceánjáró jacht vízrebocsátását.

Illusztráció: Four Seasons Yachts

A hajóépítésben nemzetközi elismerésnek örvendő olasz Fincantieri tervezi és gyártja a Four Seasons óceánjáró-flottájának első darabját – a szerződés alapján az ismert szállodaláncnak további két hajó építésére van opciója. A Four Seasons hivatalosan jachtnak nevezi a vízijárművet, de a 14 szintes, 207 méter hosszú és 27 méter széles hajó már átlépi azt a határt, ami után inkább illik rá az óceánjáró cirkáló elnevezés.

Illusztráció: Four Seasons Yachts

Belül az ötcsillagos hotelszobák vízi változatai várják majd az utasokat. A 95 különböző kabin és lakosztály esetében már az alapverziók is másfélszer akkorák, mint amilyeneket a hagyományos óceánjárókon megszokhattunk. A padlótól a plafonig érő panorámaablakok minden esetben privát teraszra nyílnak, így biztosítva az elképesztő kilátást. Az ultra-gazdagok akár 982 négyzetméteres, négyszintes lakosztályt is bérelhetnek, saját spa részleggel és medencével.

Illusztráció: Four Seasons Yachts

A wellness szolgáltatásokat (igaz, immár a közös részen) természetesen senkinek sem kell majd nélkülöznie, de lesz szusibár és szabadtéri mozivá alakítható medence is. A legnagyobb dobás azonban az a rész, ahol közvetlenül a tengerben lehet majd fürödni – a Four Seasons szerint ilyesmit még nem kínált egyetlen óceánjáró sem. Az első utakat a Mediterrán- és a Karibi-térségbe lehet majd foglalni, a Four Seasons mindkét régióban exkluzív, személyre szabott szárazföldi programokat ígér.

AMI MÉG ÉRDEKELHET