Különleges karácsonyfák az Egyesült Államokból

A tengerentúlon fontosak a tradíciók, de vannak, akik nem félnek újraértelmezni őket – ebből pedig, őrült, ötletes, látványos karácsonyfák is születnek...

Fotó: Getty Images


A legnagyobb – San Clemente, Kalifornia

Fotó: Outlets of San Celemente

A világ legnagyobb frissen kivágott karácsonyfáját idén San Clemente városában állították fel – több mint 38 méteres magasságával impozáns látványt nyújt. Ha ez még nem lenne elég, a fára több mint 18 ezer égőt és 10 ezer karácsonyi gömböt és egyéb díszt aggattak.

Sivatagi show – Chandler, Arizona

Fotó: Profimedia-Red Dot

Mégis kinek van szüksége lucfenyőre, ha ördögszekér is van kéznél? Az arizonai városban 1957 óta minden évben a westernfilmek elengedhetetlen tartozékaként megismert száraz növényeket kötözik össze karácsonyfaformába. Ezt követően fehérre festik, és rengeteg fénnyel díszítik, így valóban karácsonyfává alakítják át – a végeredmény mégis autentikus a sivatagi városban.

Jóból sosem elég – Pierre, Dél-Dakota

Fotó: Travel South Dakota

A mondás szerint a kevesebb néha több, de azért előfordul, hogy a több igenis jobb. Dél-Dakota állam fővárosában, Pierre-ben például nem elégedtek meg egyetlen nagy fával. A helyi parlamentben minden évben 100 feldíszített fa kápráztatja el a látogatókat az ünnepi időszakban, amelyeket egy közös téma alapján díszítenek fel – idén a „Csillagfényes Csodaország" mottó jegyében pompáztak fák.

Minden feje tetejére állt – San Francisco, Kalifornia

Fotó: Brock Keeling

Több mint 15 méter magas és talpától a csúcsáig kristályok borítják, ám San Francisco egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának karácsonyfáját nem ez teszi igazán egyedivé, sokkal inkább, hogy fejjel lefelé lóg a Westfield Centre kupolájából. A fordított karácsonyfa hagyománya egészen a középkorig nyúlik vissza, Lengyelországban a mai napig szokás a plafonra díszíteni a fát.

Varázslat a paradicsomban – Lahaina, Hawaii

Fotó: Getty Images

Az 1873-ban ültetett banánfa Lahaina látványossága és szimbóluma is egyben, az ünnepi időszakban pedig 6500 lámpás kerül Hawaii legnagyobb, csaknem egy hektáron elterülő fájára.

Homárrajongóknak –Gloucester, Massachusetts

Fotó: Getty Images

Mi lehetne autentikusabb a homárjáról híres államban, mint egy homárcsapdából készült karácsonyfa? A 12 méter magas fát a helyi lakosok kézzel festett bójáival és rengeteg égővel díszítik fel, és 2001 óta a város egyik kedvelt látványossága az ünnepi időszakban.

Ünnepi hordók – Lynchburg, Tennessee

Fotó: Jack Daniel's

A Tennessee állambeli Lynchburg a Jack Daniel's otthona, így az itteniek természetesen a karácsonyt is whiskey-vel ünneplik. Az utóbbi években immár a város egyik leglátványosabb karácsonyfája is a whiskey-hez kapcsolódik: a közel 8 méter magas kompozíció ugyanis 140 tölgyfahordóból épül fel, amelyet aztán teleaggatnak különféle díszekkel és égőkkel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET