Exkluzív ajánlat: kibérelhető Gaudí egykori háza

Barcelona önmagában egy élmény, de milyen lehet a városképet meghatározó építész egykori otthonában kipihenni a városnézés fáradalmait?

Fotó: Airbnb

Gaudí első háza, a Casa Vicens bérelhető az Airbnb-n – hihetőnek tűnik ez a mondat? Első olvasásra talán nem, pedig egyre népszerűbb trend, hogy híres emberek egykori otthonait, nyaralóit, műtermeit vehetjük bérbe.

Fotó: Airbnb

Casa Vicens, Barcelona

Az Airbnb nem először tesz elérhetővé olyan szállásokat, amelyekhez a földi halandó nem könnyen fér hozzá: volt már hasonló akciójuk, amikor a Louvre-ban, a Spice Girls turnébuszán vagy épp a Downton Abbey sorozat kastélyában szállhatott meg pár szerencsés utazó. Ezúttal pedig Barcelona felé kacsintgatnak, ahol ősszel két szerencsés turista Gaudí első házában aludhat.

A lélegzetelállító Casa Vicens a katalán főváros szívében található, a Sagrada Família mögött néhány háztömbnyire. Eredetileg polgári családi ház volt, majd múzeummá alakították át. Az Airbnb munkatársa körbevezeti majd a két szerencsés vendéget, akik a ház minden apró titkát megismerhetik. A Casa Vicens a szecessziós építészet egyik első alkotása, így nem csupán attól rendkívüli, hogy a modern építészet egyik legnagyobb zsenije élt itt. A szerencsések Gaudí ebédlőasztalánál fogyaszthatnak el egy gourmet-vacsorát, majd másnap reggel a mediterrán reggelit a privát kertben élvezhetik.

Fotógaléria

Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb



A Casa Vicenst így ajánlja az Airbnb:

youtu.be

Antoni Gaudí’s First House | Only On Airbnb
AMI MÉG ÉRDEKELHET