Muzică deasupra norilor

Trupa fondată în 2017 realizează videoclipuri în locuri neobișnuite, printre altele în craterul vulcanului Etna.

Duo-ul de muzică electronică Giolì & Assia alege mereu locații speciale pentru videoclipurile noilor mixuri: vin cu un staff profesionist, cu drone, o mulțime de instrumente și tehnologie de sunet, pentru a cânta apoi pe marginea unui vulcan activ sau pe bordul unui vechi velier.

Muziciana și producătoarea în vârstă de 24 de ani, Giorgia „Giolì" Lipari și Assia Nania, interpretă, compozitoare și DJ de 28 ani, tot italiancă, formează de trei ani duo-ul a Giolì & Assia. Giolì cântă la o mulțime de instrumente (pian, chitară, violoncel, tobă), iar Assia este vocea trupei, și cântă și la chitară, piesele fiind scrise de ambele. Performanța lor nu este specială doar pentru combinația mai multor stiluri muzicale, se străduiesc de asemenea să ofere și o experiență vizuală deloc obișnuită. După o lungă planificare, organizare și brainstorming, formația din Palermo duce filmările videoclipurilor în locuri care, împreună cu muzica, oferă o complexă experiență artistică și totodată una specială de călătorie. Golfuri abandonate, ruinele teatrului medieval Andromeda, craterul unui vulcan activ sau bordul unei nave minunate sunt locurile de filmare perfecte pentru ele. Nu se sperie nici de condițiile meteorologice extreme: cântă în ținute speciale și cu machiaj perfect la temperaturi foarte mici, pe vânt puternic în vârful Etnei, dar și în arșiță de 41 de grade pe o stâncă.

Foto: Instagram

Etna ca loc de petrecere

Giolì & Assia împărtășesc pe Instagram o mulțime de detalii din backstage. Acum de exemplu au postat după aproape un an cum au urcat pe Etna cu instrumentele și staff-ul lor – cu pian, cu tambur electric și cu mixerul audio. Șapte cabine de teleferic au fost necesare pentru urcarea instrumentelor pe vârful Etnei, unde după o călătorie de 20 de minute au trecut pe un snowcat (excavator montan de zăpadă cu șenile) care a curățat pentru ei terenul și a dus echipamentul la locul filmării. După teleferic au mai urmat aproape trei ore de „alpinism" până au ajuns la înălțimea de 2900 metri, în partea unde se vede deja activitatea vulcanică. Pe lângă crater, au montat pianul și celelalte instrumente, și după mai multe ore de pregătiri au putut începe filmarea unei sesiuni live de 42 de minute deasupra norilor, pe un soare strălucitor. După Etna, fetele au filmat și pe un alt vulcan din Insulele Eoliene – este adevărat, în condiții mult mai puțin extreme. Canalul YouTube al lui Giolì & Assia merită urmărit și pentru că au încărcat din carantină o mulțime de mixuri sub denumirea #DiesisLounge.

Giolì & Assia pe Etna, la o înălțime de aproape 3000 metri:

youtu.be

Giolì & Assia - #DiesisLive @Etna Volcano, Sicily [FPV drone / Electric Handpan, Grand Piano]
AMI MÉG ÉRDEKELHET