Google Maps cu funcție de „mașină a timpului”

În acest an, Google Maps împlinește 15 ani de existență, așa că ne putem întoarce atât de departe în timp, răsfoind vizualizările străzilor.

Foto: Shutterstock

Dacă ne întrebăm cum arăta o clădire sau o stradă acum 10-15 ani, să deschidem imediat Harta Google!

Pas cu pas

  • Dacă am deschis aplicația (noua funcție este disponibilă atât pe computere, cât și pe telefoanele mobile), să selectăm Street View!
  • În colțul din stânga sus, unde apare adresa pe care am căutat-o, va apărea pictograma ceasului și data la care a fost făcută poza!
  • Să facem clic pe ceas - va apărea o cronologie în care putem vedea de când este cea mai veche imagine a locului și putem glisa butonul de pe cronologie la ora care ne interesează!
  • Să facem clic pe poza mică publicată pentru a o mări, astfel încât să putem vedea și zona în acel an!
  • Dacă nu există o imagine veche a locului, sistemul nu arată ceasul.

Evident, mașina Google Maps Street View nu trece prin același loc în fiecare an, așa că din locurile mai izolate s-ar putea să nu fie multe poze, dar dacă am intrat deja în joc, merită să bifăm destinații deosebit de cunoscute, importante și din punct de vedere turistic. Putem naviga în orice mare oraș din lume: prin New York, Paris sau chiar și Singapore! Merită să vedem cum s-au schimbat aceste metropole în ultimii 15 ani.

AMI MÉG ÉRDEKELHET