Gyorsuló világ: rendszeres helikopterjáratok indulnak a legnépszerűbb görög szigetekre

Fotó: Facebook


Ezen a nyáron már menetrendszerű helikopterekkel repkedhetünk a görög szigetek között, miután júniusban megkezdte működését az ország első „helikopter-légitársasága”. A Hoper állandó útvonalakat és időpontokat kínál azok számára, akik gyorsan és látványos módon szeretnék megismerni a mediterrán szigetvilágot.

Görögország első és eddig egyetlen helikopteres légitársasága napi járatokat üzemeltet az Égei-tenger szigetei között. A Hoper helikopterei a főváros, Athén, valamint Antipárosz, Folegandrosz, Íosz, Kéa (másnéven Kéosz), Míkonosz, Pátmosz, Szantorini, Szífnosz, Szpécesz (Szpetszész) és Tínosz szigetei között repkednek, és a cég közlése szerint a leghosszabb út is csupán 45 percig tart. A hírek szerint a Hoper már idén bővíteni fogja az elérhető desztinációk listáját.

Fotó: Facebook

Az athéni székhelyű vállalat járatai – amelyekre online és személyesen is lehet helyet foglalni – egész évben elérhetők lesznek a három központi helyszínen, Athénben, Míkonoszon és Szantorinin. A cég athéni bázisa pedig alig negyedórányi autózásra van a görög főváros nemzetközi repülőtérétől. A Hoper flottáját kezdésként öt üvegkabinos Robinson R44 és Robinson R66 típusú helicopter alkotja.

Fotó: Facebook

A Hoper helikopterjáratai ugyan meghatározott útvonalakon közlekednek, de a vállalat kérésre charterjáratokat is indít azok számára, akiknek úti céljai nem passzolnak a menetrendhez. Amint Dimitrisz Memosz, a Hoper vezérigazgatója nyilatkozta a Travel Daily News-nak: azért vágtak bele ebbe a projektbe, hogy gyors és hatékony közlekedési lehetőséget biztosítsanak az olyan utazóknak, akik számára fontos az idő. Memosz szerint nekik köszönhetően az órákból percek lesznek, az utazók pedig az egyedülálló élmény mellett akár egy teljes napnyi plusz szabadságot is nyerhetnek nyaralásuk idején.

Fotó: Facebook

„Mi elsősorban a megfizethetőségre fókuszálunk, valamint arra, hogy a helikopteres utazások széles körben elérhetőek legyenek. A Hoper lehetővé teszi az utasok számára, hogy anélkül üljenek helikopterekre, hogy egy egész gépet egyénileg ki kéne bérelniük” – vázolta a szolgáltatást Dimitrisz Kosszífasz, a vállalat kereskedelmi igazgatója. A „megfizethető", ebben az esetben 160 eurót jelent az egyirányú utak esetében, a retúrjegyek ára pedig – a desztináció függvényében is – mintegy 350 euró körül van.

AMI MÉG ÉRDEKELHET