Pitoreasca insulă grecească transformată de Netflix într-o destinație de vis

De la premiera serialului „O zi”, tot mai mulți aleg această destinație.

Insula Paros
Foto: Shutterstock


Nu este neobișnuit ca un film sau un serial TV să inspire oamenii să viziteze un loc sau o regiune deosebită și să vadă cu ochii lor peisajele frumoase și locurile de filmare. Serialul de succes de pe Netflix, „O zi”, a stârnit, de asemenea, interesul pentru vacanța pe care personajele principale, Emma și Dexter au petrecut-o pe insula Paros.

Serialul de 14 episoade, care a avut premiera la începutul lunii februarie pe platforma Netflix, se bazează pe romanul „O zi” de David Nicholls și spune povestea de dragoste dintre doi vechi "prieteni", Emma Morley și Dexter Mayhew. Personajele vizitează mai multe locații în serial, insula Paros fiind unul dintre cele mai romantice decoruri.

Cu o suprafață de 200 de kilometri pătrați, Paros este situată în mijlocul Mării Egee, la sud-est de Atena, și are un aeroport și porturi. Micuța insulă, care face parte din Insulele Ciclade, oferă vizitatorilor o varietate de plaje cu nisip alb, case albe clasice și țărmuri stâncoase.

Foto: Shutterstock

Serialul prezintă portul din Parikia, capitala insulei, înconjurat de restaurante și baruri, de unde străzile înguste și pietruite duc spre centrul orașului de 4.500 de locuitori.

Aici se află și unul dintre principalele repere ale insulei, biserica Panagia Ekatontapiliani, construită în secolul al IV-lea d.Hr.

Emma și Dexter au vizitat, de asemenea, mai multe plaje de pe insulă. Una dintre cele mai populare plaje din Paros este plaja Santa Maria, situată în partea de nord a insulei, însă apele albastre ale plajei Lageri, tot în aceeași parte, atrag turiștii. Insula este, de asemenea, o alegere excelentă pentru turiștii activi, cu peisaje muntoase care pot fi explorate călare și prin practicarea speologiei.

Foto: Shutterstock

Pentru o experiență aproape de natură, se poate vizita Paros Park și rezervația locală de fluturi.

În mijlocul insulei Paros, pe un vârf de deal, la umbra pinilor, se află satul istoric Lefkes, la care se poate ajunge urmând "strada bizantină". Pentru iubitorii de vinuri grecești, recomandăm o vizită la crama Moraitis, înființată în 1910, în apropiere de portul Naussa, care apare, de asemenea, în serial. Iar dacă ți se face foame în timp ce deguști vinul, există o mulțime de restaurante și bistrouri în care poți savura preparate din bucătăria grecească într-un decor de poveste. La mai puțin de un kilometru vest de Paros se află o insulă și mai mică: la Antiparos, mult mai liniștită, unde se poate ajunge cu vaporul sau cu barca cu motor. Principala atracție este peștera Antiparos, cu formațiunile sale uriașe de calcar, care reprezintă o vizită obligatorie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET