Gustări sănătoase în natură

O dată ce am ieșit la aer curat, ni se face foame mai des. Iată cum ne putem prepara gustări sănătoase pentru excursii.

Legume

Foto: Unsplash

Morcovii, dovleceii, ridichile și castraveții sunt legume ce pot fi consumate crude, tăiate în formă de bețigașe. Salatele de legume nu sunt greu de transportat, iar pentru un plus de prospețime le putem prepara cu ierburi proaspete și uleiuri presate la rece. Gustul lor poate fi îmbogățit cu roșii, căpșune sau ceapă.

Fără pâine

Legumele tăiate în felii mai groase pot înlocui pâinea, iar dacă le răzuim și adăugăm semințe, putem prepara un tip de pâinică fără gluten. Se poate folosi tortilla preparată din făină de mălai ori altfel de lipii pe care, tăiate fâșii, le putem prăji cu puțin ulei, obținând chipsuri crocante.

Atenție la ambalaje!

Foto: Unsplash

Salatele, semințele și sosurile se pot transporta în recipiente cu capac și putem mânca folosind farfuriile și tacâmurile aduse de acasă. Pentru transportarea băuturilor, cea mai practică soluție este

Sosuri, creme

Pe lângă clasica salată de vinete, există și altfel de pastă de legume delicioase, cum ar fi pasta de humus ori sosul de zucchini preparat cu mărar și citrice. Ardeii copți sau roșiile uscate pot fi amestecate cu cremă de brânză, iar la final să le asezonăm cu semințe prăjite, condimentate!

Să ne hidratăm!

Foto: Pexels

Când mergem în excursie, este deosebit de important să ne asigurăm că organismul este hidratat, dar este bine să evităm să consumăm răcoritoare îndulcite! O limonadă fără zahăr, preparată cu fructe, citrice ori cu castraveți răcorește și este greu să te plictisești de ea. Una dintre cele mai bune limonade este varianta cu zmeură și căpșune, asezonată cu mentă sau busuioc.

AMI MÉG ÉRDEKELHET