Nincs kánikula és lenyűgöző a táj – három alpesi síparadicsom nyáron, ha hegyi túrázásra vágysz!

A szezonon kívüli sícélpontokon sokkal olcsóbban szállhatsz meg ebben az időszakban, és a repülőjegyek sem olyan elérhetetlenek, mint télen.

Fotó: Shutterstock

Mi szól a nyári, hegyi kiruccanás mellett? Ilyenkor hosszabbak a nappalok, így több szabadtéri program közül is válogathatsz. Nagyokat sétálhatsz, de akár úszhatsz, bringázhatsz, kajakozhatsz és kenuzhatsz azokon a helyeken, amiket télen vastag hótakaró borít. Sőt, számos síterep közelében jelentkezhetsz változatos hegyvidéki kalandtúrákra is. Pluszelőny, hogy ilyenkor biztosan nem kell az embereket kerülgetned a környéken – a holtszezon itt tényleg varázslatos!

Engadin, Svájc

Fotó: Getty Images

Az Engadin-völgy mintegy 13 várost foglal magába a svájci Alpok déli oldalán. Ezek közül St. Moritz nagyon híres a síkultúrájáról, de nyáron is érdemes oda utazni. Itt kedvedre úszhatsz, csónakázhatsz vagy horgászhatsz a St. Moritz-tóban és a völgyben kedvedre túrázhatsz, vagy akár a hegyikerékpározást is kipróbálhatod, ha már régóta kacérkodsz vele. Ide kifejezetten azok jönnek nyáron, akik nyáron is szeretnek sokat mozogni, sétálni, tehát kifejezetten aktívan szeretnék eltölteni a vakációt.

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

Fotó: Getty Images

Az olaszországi Dolomitok szívében található város régóta közkedvelt utazási célpont. Annak ellenére, hogy elsősorban tökéletes sípályáiról ismert – 1956-ban itt rendezték a téli olimpiát –, világszínvonalú nyári, hegyi célpontokat is tartogat, mindezt remek sportolási lehetőségekkel. A nagy melegben ugyanúgy működnek a felvonók, így bármikor felviheted a bringádat is a hegycsúcsokra, hogy kedvedre kalandozhass. Több túraútvonalból is válogathatsz – a legnépszerűbb a Dinoszaurusz-út, ami arról kapta a nevét, hogy 220 millió éves dinómaradványokat találtak a környéken. Ez az út a Monte Pelmettóhoz vezet. Ha szívesen követnéd Hemingway „lábnyomait”, foglalj szobát a Hotel de la Postéban, ahol az író többször is megszállt a cortinai látogatásai során.

Megève, Franciaország

Fotó: Getty Images

Az Auvergne-Rhône-Alpes régióban, Délkelet-Franciaországban található helyet nemcsak luxussíközpontja, hanem sokszínű nyári kínálatai miatt is kedvelik a turisták. Tavasztól őszig vadvirágoktól hemzsegő hegyi legelőkön barangolhatsz, hűs, tiszta folyókban úszhatsz, és luxusfaházakban köszöntheted a friss reggeleket. A környék legjobb szállodája, a Four Seasons Hotel Megève arról híres, hogy Ariane de Rothschild bárónő segített az ingatlan belső kialakításában, hogy megőrizze családja örökségét, ugyanis közel egy évszázada ők álmodták meg ezt a páratlan üdülőhelyet.


AMI MÉG ÉRDEKELHET