Elektromos helikopter-taxik Párizs fölött - ez a jövő?

2024-re talán már elektromos légi taxival is közlekedhetünk a francia fővárosban.

Fotó: Volocopter

A Volocity e-helikoptereket hamarosan tesztelik, 2024-ben pedig lehet, hogy elindul a járat Európa egyik legzsúfoltabb városában.

A francia Volocopter cég úgy tervezi, hogy a Volocity elnevezésű légi taxija a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia idején már használható közlekedési eszköz lesz. A prototípus tesztelése a Pontoise reptéren zajlik majd. A kezdeményezés mellett közepes és nagy fejlesztővállalatok, start-upok, laboratóriumok és egyetemek állnak, remélve, hogy így minél gyorsabban és biztonságosabban forgalomba állíthatják a menetrendszerű e-helikoptereket. A prototípust nagy nemzetközi érdeklődés övezi, emellett Párizs létrehozta a Re.Invent Air Mobility programot, amelyre olyan feltalálók, befektetők, kutatók, mérnökök jelentkezhetnek,akiknek használható ötlete van arra, hogyan használjuk ki városi közlekedésre a metropoliszok légterét.

A Volocity-t 18 kis rotor emeli fel, így ha valami miatt néhány leállna, a repülés akkor is biztonságosan folytatható. A helikopter hátuljában 9 darab akkumulátor található és a jármű akkor is működik, ha ezek közül 2 lemerül vagy elromlik. A helikopterbe betáplálható, honnan hova szeretnénk eljutni, így kiszámítható a repülési idő.

Néhány kép a jövő lehetséges közlekedési eszközéről:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram



Videó az elektromos Volocopter prototípusáról:

This browser does not support the video element.

Forrás: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET