Elicoptere electrice deasupra Parisului – este acesta viitorul?

În 2024 poate am putea ajunge cu taxiuri aeriene electrice dintr-un punct în altul în capitala Franței.

Foto: Volocopter

E-elicopterele Volocity vor fi testate în curând, iar în iunie 2024 ar putea zbura în unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa de Vest.

Potrivit planurilor companiei Volocopter, taxiul aerian denumit Volocity va fi deja un mijloc de transport important în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2024, de la Paris. Prototipul va fi testat în câteva luni la aeroportul Pontoise, aflat de 35 km spre nord-vest de Paris. Inițiativa este sprijinită de companii de dezvoltare mijlocii și mari, start-up-uri, laboratoare și universități, sperând să introducă astfel Volocopterele în mod regulat în trafic, cât mai rapid și în condiții de maximă siguranță. Și interesul internațional este foarte ridicat pentru prototip, în plus, oraşul Paris a creat programul Re.Invent Air Mobility, la care pot aplica inventatori, ingineri, investitori, cercetători cu idei despre modul de folosire – în mod sustenabil, desigur – pentru traficul urban al spațiului aerian din metropole.

Elicopterele electrice Volocity au un mare potențial. Până atunci, iată câteva imagini cu unul dintre posibilele mijloace de transport ale viitorului:

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram



Volocity este ridicat de 18 mici rotoare, așa că zborul poate continua în siguranță chiar și în cazul în care s-ar opri câteva din diferite motive. În partea din spate a elicopterului sunt poziţionate 9 baterii, vehiculul funcționând și atunci când se deteriorează 2 dintre ele. Computerul poate calcula timpul de zbor după ce este introdusă destinația dorită, și astfel se – video-ul de mai jos dovedește că Volocity a fost dezvoltat într-adevăr pentru călătorii urbane scurte și confortabile.

Așa arată prototipul electric Volocity:

This browser does not support the video element.

Forrás: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET