Íme, hogyan készíts tökéletes szelfiket és fotókat!

A szelfik és a posztok az utazás elengedhetetlen részeivé váltak. Segítünk néhány tippel, hogy minden fotón jól mutass!

Fotó: Unsplash

Vége a rideg beállítások korának, eljött a laza, természetes hatású fotók ideje. Ezekre figyelj, hogy jó képek szülessenek rólad!

Mozgásban

Fotó: Shutterstock

Ne légy statikus! Járj helyben, hogy úgy tűnjön, mintha sétálnál. Lassan fordulj meg, tarts a kezedben egy kalapot vagy egy fagyit, ha lazább szabású a ruhád, fogd meg. Ülj rá egy hintára, és lassan hintázz. Ugorj fel! A tested legyen elöl, a lábad pedig húzd fel, s fordulj kissé oldalirányba, hogy jól látszódjon a képen. Terpeszben is felugorhatsz, ez jól mutat szemből, oldalról és hátulról is, de próbáld megfeszíteni a spicced, hogy hosszabbnak tűnjön a lábad.

Karcsú alak

Fotó: Unsplash

Nem mindenkit áldott meg az ég hosszú lábakkal, de ügyes beállással ezen is lehet segíteni. Az alap, hogy spiccben tartsd a lábfejed, mert ez optikailag nyújtja az alakot. Kérd meg a fotóst, hogy kicsit guggoljon le, és alulról fényképezzen, a felülről készült képek ugyanis optikailag összenyomják az embert, amit senki sem szeretne. Ha ülsz, dőlj kicsit oldalra, a lábad rakd szorosan egymás mellé, enyhén oldalra, és csak lábujjheggyel érintsd a talajt. Ez a póz karcsúsítja az alakot.Állóhelyzetben mindig rakd előre az egyik lábad, vagy keresztbe is rakhatod őket. Ez akkor is jól mutat, ha hátulról fotóznak. Az is jó trükk, ha fejjel lefelé fordítod a kamerát, és alulról fotózod le magad. Ha még érdekesebb képet akarsz, túrj a hajadba, hogy a könyököd felfelé mutasson. Ha ülsz vagy fekszel, szintén tartsd spiccben a lábfejed, a még jobb hatás kedvéért pedig told a lábad kissé előre.

Tarts valamit a kezedben!

Fotó: Pixabay

Jól jöhet bármi, ami a kezed ügyében van: egy virág, koktél, pizza, tányér, fagyi, könyv, szemüveg. Nyújtsd ki a kezed, és mutasd a kamerába a tárgyat, esetleg emeld a fejed fölé vagy oldalra. Dinamikát adhat a fotónak egy ridikül, fényképezőgép, kamera, távcső vagy más tárgy is, ha kicsit meglengeted. Feküdj le, és tégy úgy, mintha olvasnál. Egy kézzel fogd meg a napszemüveged, és nézz a nap felé.

Fogd meg a kalapod karimáját, hunyd be a szemed, és élvezd a napsugarakat.

Feküdj hanyatt, a kezeddel fogd meg a kalapot a fejeden, a lábad pedig nyújtsd ki a magasba. A fotós hátulról és alulról fényképezzen. Egy koktéllal a kezedben figyeld a tengert és a naplementét. Szagolj meg egy virágot, harapj bele egy pizzába, nyalj bele egy fagyiba vagy kóstolj meg egy hamburgert. A fantáziának semmi sem szabhat határt. Ezeknek a pózoknak az az előnyük, hogy nem kell a kamerába nézned, és minden sokkal természetesebbnek hat.

​Néhány extra tipp

Fotó: Shutterstock

  • Ha a fotós képes megnevettetni, garantáltan szép kép születik.
  • A legszebb fények egy órával napkelte vagy napnyugta előtt vannak.
  • Ne légy pontosan a kép középpontjában.
  • Keress érdekes helyeket, próbálj ki új kompozíciókat, és főleg, élvezz ki minden pillanatot!
AMI MÉG ÉRDEKELHET