Hol nyaralj Horvátországban? Íme az 5 (talán) legszebb partszakasz!

Horvátország tengerpartjainak összhossza 1777 km, vagyis rengeteg strand közül lehet választani. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Fotó: Shutterstock
Szigeteken lévő, városokban található, hegyek lábánál fekvő gyönyörű horvátországi partszakaszokat mutatunk be.


ZRCE BEACH, NOVALJA, PAG

Fotó: Tripadvisor

Nem csupán természeti szépsége, de a szolgáltatásai miatt is kitűnik. Ha nemcsak nyugalomra, hanem bulira, állandóan duruzsoló zenére, nyüzsgésre is vágysz, akkor itt megtalálod. Pag amúgy nyugis sziget, ahol akár egy csendes részen is megszállhatsz, és csak este keresed fel a bulipartot. A tengerbe benyúló partimóló, a Zrce Festival Beach rengeteg fiatalt vonz egész nyáron, ezért érdemes jó előre lefoglalni a szállást. A parton több medence és jacuzzi is található, a strandot szépen kiépítették.

​PUNTA RATA, BRELA

Fotó: Shutterstock

Splittől kicsit még délre kell autóznunk (vagy hajóznunk) ezért az élményért. Punta Rata fehér, aprókavicsos strandja (Makarskai riviérának is nevezik) egy hegyekkel körülvett part – ez teszi igazán kivételessé. A fenyvesek miatt szélvédett és csendes a partszakasz, a haléttermek pedig kitűnőek. A tengerben lévő Brela-sziklánál pedig kötelező a fotó!

​ZLATNI RAT, BRAČ

Fotó: Getty Images

Az aprókavicsos, tiszta strand Splittől mindössze 34 kilométerre található, és menetrend szerinti komppal is eljuthatsz Brač szigetére. A kinyúló földnyelvet Aranyfoknak vagy Aranyszarvnak is szokták nevezni. A strandon több bár és étterem is várja a vendégeket, bérelhetsz napágyat és napernyőt, és persze szállodák is vannak, tehát ha nemcsak egynapos hajókirándulásra érkeznél, akkor meg is szállhatsz.

​SAKARUN, DUGI OTOK

Fotó: croatia24.travel

A szigetre csak komppal juthatunk el, a legközelebbi nagyobb város Zadar. A hosszú, homokos part és a Horvátországban is ritkának számító türkiz víz általában a gyerekes családokat vonzza, hiszen olyan sekély a víz, hogy a legkisebbekkel is bátran strandolhatunk. Ezen a szigeten csak főszezonban működik a legtöbb étterem, tehát ha el akarod kerülni a tömeget és kevésbé frekventált időszakban utaznátok, akkor érdemes előre tájékozódni, hogy mi lesz nyitva.

​BANJE BEACH, DUBROVNIK

Fotó: Unsplash

Igazi klasszikus, az Adria egyik legértékesebb gyöngyszeme. Az óváros, és az ódon városfal évente rengeteg turistát vonz, éppen ezért ezt a partot inkább elő- vagy utószezonban érdemes megnézni. Dubrovnik népszerűsége miatt még az éttermekben és bárokban is előre foglalj asztalt, az extraszervezés azonban megéri, mert a dél-horvát település tényleg az ország egyik legszebb és leghangulatosabb városa.

AMI MÉG ÉRDEKELHET