Siklás hazai vizeken – hol wakeboardozzunk?

A wakeboard Romániában is egyre népszerűbb, így folymatosan bővül a létesítmények száma is.

Fotó: Unsplash

Egy sífelvonókhoz hasonló szerkezet húz minket a vízen, az erre kialakított pályán, miközben siklunk a speciális deszkán. A vízisí és a szörf ihlette kötélpályás wakeboard szórakoztató és könnyű megtanulni. Lássuk, hol űzhetjük ezt a sportot Romániában!

Fotó: Pixabay

La Plaja Nouă– Bégaszentmihály

Csupán negyedórányi autózásra található Temesvár nyüzsgő belvárosától, mégis maga a nyugalom szigete. A 18 hektáros területhez kalandpark is tartozik, a jól kiépített mesterséges tónál strandolásra és wakeboardozásra van lehetőség. Az utóbbihoz kezdők számára oktatás is elérhető.

Zumbaala Wake Park– Mogoșoaia

A mogoșoaiai Brâncoveanu-kastély kitűnő hétvégi úti cél, ha Bukarestben vagyunk, hiszen gyakorlatlag főváros kijáratánál található. Ha pedig bejártuk az impozáns műemléket és a látványos parkot, a Mogoșoaia-tavon a wakeboardozást is kipróbálhatjuk! A Zumbaala Wake Park egyetlen pályával rendelkezik, de az a legmodernebb az országban, így kezdőknek és haladóknak egyaránt nagy élmény.

A2WAKESărulești

Románia legnagyobb wakeboard-parkja szintén Bukarest közelében található, de keleti irányba, az A2-es (Napfény) autópálya 49. kilométerénél, a Sulimanu-tavon. Az ötoszlopos körpályán több ugratóval is megpróbálkozhatunk, előtte azonban melegítsünk be a kétoszlopos alappályán. Július 19–24. között, a WAKE CAMP rendezvény keretében világhírű edzők tartanak oktatást.

AMI MÉG ÉRDEKELHET