Hotel de gheață uimitor în Suedia

Un hotel pentru cei care, pe lângă vizionarea aurorei boreale, doresc să aibă experiențe diverse în regiunea Cercului Arctic.

Pentru a-și aștepta în fiecare an cu un design minunat oaspeții, Hotelul Ice din Laponia folosește 2.500 de bucăți de gheață de câte două tone, tăiate din râul Torne.

Ice Hotel din Jukkasjärvi este deschis pe toată perioada anului și putem alege dintre 20 de camere tematice, ale căror interioare unice sunt re-proiectate de artiști în fiecare iarnă. Anul acesta construcția noilor apartamente a durat șase săptămâni: au fost realizate din amestecul a 25.000 metri cubi de zăpadă și gheață (volumul aproximativ a 10 piscine olimpice) și sunt iluminate de candelabre sculptate din cristale de gheață. Marea lovitură a anului este Dickensian Street Suite, care evocă un cartier victorian al Londrei, dar există de exemplu și o suită Great Gatsby cu interior Art déco.

În hotel și în împrejurimi se află o mulțime de facilități de divertisment – majoritatea turiștilor vizitează Laponia pentru aurora boreală, dar printre programele hotelului figurează și drumeție cu snowmobilul, sanie trasă de reni sau câini, baie în gheață, servicii wellness și, desigur, experiența culinară a bucătăriei nordice moderne.

Galerie foto

AMI MÉG ÉRDEKELHET