Așa arată un hotel eco-lux cool!

În Filipine ar putea fi prima stațiune ecologică din lume, fără risipă și autosustenabilă.

Nautilus Eco Resort este cel mai bun exemplu al unei noi ramuri a arhitecturii. Arcologia (archology) este un stil modern de arhitectură – mai degrabă o filozofie – ce îmbină arhitectura și ecologia. Iar acest complex de hoteluri din Filipine îndeplinește toate condițiile eco: zero emisii, fără deșeuri, sustenabil și autosustenabil. Ne-am dori să fie construit cât mai curând!

„DESCOPERĂ LUMEA FĂRĂ SĂ O DISTRUGI!" – ACESTA ESTE MOTTO-UL ARHITECTULUI VINCENT CALLEBAUT, CARE A CREAT NAUTILUS ECO RESORT.

Practic, compania lui Callebaut își realizează proiectele astfel încât structurile lor să nu pună în pericol mediul, ci să revitalizeze ecosistemele și să restabilească moștenirea culturală.

Această dezvoltare unică de eco-turism din Palawan este alcătuită din elemente de design care imită procesele și formele naturale, urmând aproximativ proporțiile raportului de aur. Turnurile în formă de trident se rotesc toată ziua, astfel încât să avem întotdeauna o panoramă perfectă și să intre cât mai multă lumină naturală în clădire. Pavilioanele dintre turnuri imită scoici și corali.

Ilustrație: Vincent Callebaut Architectures

În mijlocul lagunei se află muntele origami, care este și parc acvatic și unitate de cercetare, unde se va studia biodiversitatea. Scopul său este, de asemenea, de a oferi vizitatorilor o privire asupra activității de cercetare – prin aceasta, ei vor simți valorificarea mediului înconjurător ca fiind și mai importantă.

De asemenea, hotelurile în formă de scoică vor găzdui și expoziții – accentul acestora va fi pe schimbările climatice și pe protecția mediului. În Filipine aceste probleme sunt și mai arzătoare, deoarece această zonă s-a schimbat foarte mult în ultimele decenii din cauza pescuitului excesiv, a schimbărilor climatice și a vremii extreme.

Nu acest hotel este primul concept ecologic al Vincent Callebaut Architectures - pe site-ul lor există o mulțime de proiecte sustenabile.

Galerie foto

AMI MÉG ÉRDEKELHET