Merész, fenntartható, izgalmas szálloda nyílt a Feröer-szigeteken

A Feröer-szigetek fővárosában, Torshavnban épült meg a Hilton lánc legújabb hotelje. Bármerre is nézünk, elképesztő látvány tárul elénk.

A dán fennhatóság alá tartozó Feröer-szigetek 18 szigetből áll az Atlanti-óceán északi részén. Páratlan természeti csodákkal, gazdag kulturális élettel várja a látogatókat, ráadásul egyre fontosabb gasztronómiai központtá is válik.

A Hilton 130 szobás új szállodája minden szempontból illik a lenyűgöző természeti környezetbe, tervezésekor fontos szempont volt a fenntartható, felelős turizmus. Mindez nem csak a dizájnban merül ki: a hotel tetejét pázsittal terítették le, ezzel is utalva a XV. századi Saksun hegyi településre, amelynek épületeit fű fedi. A fűtést megújuló energiával biztosították a helyi víz- és szélerőműből, az étteremben csak helyi zöldséget, húst és halat szolgálnak fel.

A középkor óta lakott, vulkáni eredetű sziget egyedi domborzata és partjai megérnek több egynapos kirándulást is, ráadásul rengeteg kültéri sporttevékenységre nyílik lehetőség. A Hilton Garden Inntől öt percre található a gyönyörű Svartafoss-vízesés és a Nemzeti Múzeum (Føroya Fornminnissavn), de ahogy a szállodához tartozik a sziget első wellnessközpontja is szaunával és szabadtéri pezsgőfürdővel.

A Hotel Garden Inn képekben:

Ilyen csodák várnak ránk a Feröer-szigeteken:

Fotó: Getty Images

Sorvagsvatn


Fotó: 123rf

Drangarnir


Fotó: 123rf

Mykines


Fotó: 123rf


Fotó: Unsplash


Fotó: 123rf

Saksun


Fotó: 123rf

Saksun


Fotó: 123rf

Gjógv


Fotó: 123rf

Eiði


AMI MÉG ÉRDEKELHET