Működtethet egy elektromos autó egy erdei kempingházat? A Hyundai megmutatta hogyan!

Nagy-Britanniában megnyílt a Hotel Hyundai, az első szállás, amelyet egy elektromos autó lát el energiával.

Fotó: Hyundai

Amellett, hogy csendes és környezetbarát módon juttatnak el minket A-ból B-be, egyes elektromos autók képesek arra, hogy külső eszközöket lássanak el árammal. A Hyundai most megmutatta a népszerű Ioniq 5 modell ezirányú képességeit: egy hálózaton kívüli, pop-up szállást teljes egészében koreai modell ek láttak el energiával.

Fotó: Hyundai

November 5-ig lesz nyitva az essexi Colemans Farmon, London központjától egyórás autóútra felépített erdei szállás, amely Hotel Hyundai néven várja a vendégeket. A főépület egy luxus butikhoteleket idéző kabin, amelyhez aprócska étterem és egy aprócska moziszoba is tartozik.
Mivel az épület nem csatlakozik a villanyhálózathoz, valamennyi elektromos eszközét néhány Hyundai Ioniq 5 látja el árammal.
A koreai modell a V2L funkció (Vehicle to Load, vagyis autóból a fogyasztóba) révén képes erre – ennek lényege, hogy egy adapternek köszönhetően az autóba hagyományos konnektor került, így az akkumulátortelepben tárolt áram már nemcsak a meghajtásra használható fel.

Fotó: Hyundai

Az Ioniq 5 konnektora 230 voltos és 3,6 kW-tal terhelhető, így nem okoz gondot a Hotel Hyundai világításának, klimatizálásának és a különböző készülékeinek (mint az espresso és a popcorn-készítő) működtetése.
A Hotel Hyundai indulását egy felmérés előzte meg.

Ennek alapján a brit válaszadók közel fele (46%) szerint a fenntarthatósági szempontok immár jóval fontosabbak neki egy szállás kiválasztásakor, mint öt évvel ezelőtt. Emellett – szintén környezetvédelmi megfontolásokból – 53 % állítja, hogy az országon belüli úti célt választ a külföldre való repülés helyett.

AMI MÉG ÉRDEKELHET