O clădire emblematică din Londra va fi transformat în hotel

Există mari speranțe că seva redeschide și restaurantul rotativ într-unul dintre cele mai înalte repere ale Londrei.

Foto: Shutterstock


La prima vedere, cu o înălțime impunătoare de 189 de metri, BT Tower din Londra nu pare a fi cel mai ospitalier loc unde să te odihnești. Dar construcția britanică emblematică va fi transformată într-un hotel. Actualul proprietar, BT Group - compania multinațională de telecomunicații cunoscută anterior sub numele de British Telecom - a fost de acord să vândă turnul gigantului hotelier american MCR Hotels pentru 275 de milioane de lire sterline (aproximativ 321 de milioane de euro).

Istoria BT Tower

Structura de 177 de metri, denumită inițial Post Office Tower, a fost finalizată în 1964 și a fost cea mai înaltă clădire din Londra până în 1980. O secțiune suplimentară de instalații aeriene a dus înălțimea totală la 189 de metri. Turnul a fost acoperit cu antene de microunde care transportau comunicațiile în Marea Britanie și găzduia, de asemenea, un restaurant rotativ cu vedere panoramică asupra Londrei. Restaurantul a fost închis după un atentat cu bombă din 1971, revendicat atât de anarhiști, cât și de Armata Republicană Irlandeză (IRA).

Foto: Unsplash

Nu a fost niciodată redeschis complet publicului, cu excepția unor evenimente speciale și a unor tururi ocazionale. Schimbările tehnologice au făcut treptat ca rolul inițial al turnului în rețeaua de telecomunicații a Marii Britanii să devină învechit. Antenele sale de microunde au fost îndepărtate în urmă cu mai bine de un deceniu. "A jucat un rol vital în transportul apelurilor, mesajelor și semnalelor TV ale națiunii, dar din ce în ce mai mult livrăm conținut și comunicare prin alte mijloace", a declarat Brent Mathews, director imobiliar la BT Group.

​Când se va redeschide BT Tower?

Foto: Unsplash

MCR Hotels deține aproximativ 150 de hoteluri, inclusiv New Yorker Hotel și hotelul modernist TWA Hotel de pe aeroportul JFK din New York. Compania a declarat că va lucra cu arhitectul britanic Thomas Heatherwick la proiectarea hotelului. Clădirea, cândva futuristă, a primit statutul de monument de gradul II în 2003. Cu toate acestea, călătorii nu ar trebui să se gândească încă să facă rezervări. Firma hotelieră a declarat că "va dura câțiva ani" până când BT se va muta din cauza echipamentelor complexe de pe amplasament.

AMI MÉG ÉRDEKELHET