Un hotel plutitor din Belgia vă vor reînvia visurile din copilărie

Vlotkamp - care se traduce prin „camping cu plute" - este un hotel pop-up plutitor realizat de Tobias Knockaert și Kika Merlin pe un lac din Belgia.

Foto: Vlotkamp

Cele 8 plute cu corturi sunt accesibile doar cu canoe și urmează o inițiativă de case în copaci de anul trecut a celor doi, numită „Boomkamp". Proiectul pune accentul pe aventură și retrăirea viselor din copilărie, oferind totodată și o posibilitate de evadare în timpul pandemiei COVID-19.

Foto: Vlotkamp

După inițiativa Boomkamp, un hotel alcătuit din case în copaci, Tobias Knockaert și Kika Merlin au aflat că oamenii sunt cu adevărat interesați să aibă cazare locală alternativă. Normal, pandemia a jucat, de asemenea, un rol major în creșterea cererii pentru astfel de experiențe. Noul proiect constă în diferite module mici pe apă, ce creează un mic sat plutitor. Fiecare plută are un cort durabil pus deasupra. Cazările plutitoare se regăsesc pe un lac din nord-vestul Belgiei, la doar 10 km de Bruges.

Foto: Vlotkamp

Tobias Knockaert și Kika Merlin au proiectat o bază robustă care să reziste unor condiții meteorologice extreme, cum ar fi o furtună de vară. Dispozitivele plutitoare sunt construite de fapt din butoaie reciclate și anvelope uzate, care să protejeze pluta. Cuplul a trebuit să depășească mai multe probleme tehnice, cum ar fi ancorarea, electricitatea și gestionarea situațiilor de urgență, înainte de a pune plutele pe apă.

Foto: Vlotkamp

Fiecare plută poartă numele unei specii de pește care trăiește în lac. În interiorul corturilor găsim o saltea dublă king-size, acoperită cu perne și numeroase elemente decorative confortabile. Pluta vine dotată și cu două scaune în aer liber și o masă mică, iar la bord există și o toaletă de urgență. Servicii suplimentare pe care le găsim pe domeniu: o plută accesibilă cu scaunul cu rotile pe mal, un bar și un hotel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET