Hotel pop-up în „sălbăticie”, alimentat de o mașină electrică

În Marea Britanie s-a deschis Hotel Hyundai, prima cazare alimentată de un vehicul electric.

Foto: Hyundai

Pe lângă faptul că oferă o modalitate curată și liniștită de a ajunge de la A la B, unele vehicule electrice pot, de asemenea, alimenta echipamente exterioare. Hyundai demonstrează aceste abilități ale modelului electric Ioniq 5 prin deschiderea unei cabane pop-up, alimentată în totalitate de mașina coreeană.

Foto: Hyundai

Situat în Essex, la Colemans Farm, la doar o oră de centrul Londrei, Hotel Hyundai este compus dintr-o cabină cu un nivel de confort asemănător unui boutique hotel de lux, un restaurant care lucrează cu ingrediente de proveniență locală și o sală de cinema. Cum clădirea nu este conectată la rețeaua electrică, toate dispozitivele electronice sunt alimentate de modelul Hyundai Ioniq 5, care este capabil să furnizeze energie hotelului pop-up folosind tehnologia V2L.

Astfel, un adaptor de la mașina electrică oferă o priză în care pot fi conectate diferitele aparate electrice.

De asemenea, luminile și facilitățile de confort (printre care un aparat espresso din bar sau proiectorul, difuzoarele și aparatul de popcorn din cinema) își primesc energia tot de la mașină. Ioniq 5 furnizează curent alternativ (230V/50Hz) până la maxim 3,6kW (sau 15 amperi).

Foto: Hyundai

Lansarea acestei inițiative unice a fost precedată de un sondaj comandat de Hyundai, care a constatat că aproape jumătate (46%) din britanici susțin că la alegerea cazării de vacanță sustenabilitatea și protecția mediului sunt mai importante pentru ei acum decât erau acum cinci ani. Peste jumătate (53%) susțin că vor o vacanță pe plan local, mai degrabă decât una în străinătate.

Hotel Hyundai va fi deschis până pe 5 noiembrie
AMI MÉG ÉRDEKELHET