Maldive: hotel subacvatic

Unul dintre recifurile de corali din Maldive poate fi chiar tavanul dormitorului tău.

Visul designerilor s-a împlinit în 2018, când au reușit să înceapă construirea primelor vile subacvatice din lume pe insula Ragnali.

Hotelul Conrad Maldives Rangali Island are bungalouri de lux pe una dintre micile insule, în timp ce cazarea la The Muraka este destul de diferită de celelalte aparținând lanțului hotelier. Pe atolul South Ari au fost amenajate vile pe faleză și dedesubtul ei, precum și un restaurant subacvatic. Prima dată a fost construit restaurantul Ithaa, după care s-a început proiectarea hotelului, dar acesta a necesitat lucrări și construcții mult mai complexe, astfel încât cabina subacvatică nu a fost nici măcar realizată local, ci a fost asamblată pe uscat și transportată pe insulă cu barca. Camera de hotel etanșă a fost fixată la 5 metri sub apă cu ajutorul unor macarale uriașe și a unor scafandri specializați. Vila are 2 niveluri - la parter există un dormitor subacvatic și o toaletă, iar la etaj o reședință mare cu spații imense, o baie cu vedere la mare și o piscină. De altfel, toată lumea din Maldive călătorește cu mici avioane private de pe aeroportul internațional, deoarece fiecare insulă mică este proprietate privată.

În materialul video se poate vedea cât de dificilă a fost construirea vilei subacvatice și ne poartă într-un tur al apartamentului de lux:

youtu.be

THE MURAKA: Maldives Underwater Hotel Room (Inside Look)

Poți viziona mai multe poze spectaculoase ale vilei de lux The Muraka și restaurantului Ithaa:

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET