Cazare în stil dolce vita – Hotelul Locarno din Roma!

Legendarul hotel art deco din capitala Italiei atrage de aproape 100 de ani cele mai mari celebrități.

De la deschiderea din 1925, în camerele luxoase ale Hotelului Locarno din Roma s-au odihnit Federico Fellini, Jack Kerouac, John Malkovich și Willem Dafoe – locul este un adevărat simbol pentru dolce vita!

Fotó: Hotel Locarno

Hotelul Locarno este situat pe o stradă romană liniștită, chiar lângă Piazza del Popolo, fiind amplasat între două clădiri din secolul al XX-lea – una ridicată în 1999, iar cealaltă construită în 1905 de o familie nobilă venețiană. Aceasta din urmă este legată de hotel printr-o minunată grădină. Poate fi caracterizat printr-un stil elegant și clasic, cu candelabre strălucitoare și mobilier antic. Are o terasă specială, panoramică pe acoperiș, înconjurată de flori superbe, iar barul are o grădină secretă și o sală specială de mese.

Foto: Hotel Locarno

În 1943, germanii au ocupat Roma timp de nouă luni, dar hotelul nu s-a închis nici măcar o zi în timpul ocupației – și de atunci respectă acest principiu. După eliberarea orașului, soldați americani s-au mutat în Hotel Locarno, iar copiii din Roma s-au jucat cu plăcere la aparatele de pinball instalate în salon. Mai târziu, în anii 1950, aici obișnuiau să se adune liderii industriei cinematografice, așa că a devenit curând un loc preferat pentru fani și paparazzi. Zidurile sale au oferit „adăpost” multor artiști în perioada dolce vita a anilor 1960.

Foto: Hotel Locarno

Fellini și soția lui se așezau, de obicei, lângă șemineul din apartament, iar zvonul că Jack Kerouac și Gregory Corso abia își găsiseră camera într-o noapte de beție s-a răspândit rapid în tot orașul. Alberto Moravia și Elsa Morante, care locuiau în apropiere, și-au petrecut majoritatea serilor în barul Hotelului Locarno.

Foto: Hotel Locarno

Câțiva ani mai târziu, în timpul unei renovări, noua proprietară, Maria Teresa Celli, a reintrodus clandestin în clădire mediul anilor ’20, spiritul années folles. Celli a știut bine cum să păstreze celebritățiile vieții artistice în cercul oaspeților. De-a lungul anilor, hotelul a găzduit multe proiecții de filme, spectacole de teatru și lansări de carte, inspirând mulți scriitori și regizori. În plus, nu cu mult timp în urmă s-au cazat aici John Malkovich și Willem Dafoe.

Foto: Hotel Locarno

Hotel Locarno ne așteaptă cu cea mai bună mâncare italiană, cu un accent deosebit pe paste și, desigur, cu accent special pe soluțiile îndrăznețe. Oricând și oriunde în hotel putem lua o gustare, prânzul pe terasă, cina în grădină, iar în cocktail bar putem gusta specialitățile renumitului mixolog Nicholas Pinna.

Galerie foto

Foto: Hotel Locarno


Foto: Hotel Locarno


Foto: Hotel Locarno







Foto: Hotel Locarno


Foto: Hotel Locarno


Foto: Hotel Locarno


AMI MÉG ÉRDEKELHET