Călătorie extrarapidă în 2030?

„Totul se schimbă când orele devin minute" – sună sloganul Virgin Hyperloop.

Fotó: Facebook

Conceptul de călătorie încapsule, adică o cabină care se deplasează într-un tub de vacuum a fost testat în Deșertul Mojave din Nevada. Inginerii de la compania Virgin Hyperloop au parcurs în 15 secunde distanța de 500 metri.

Noul proiect al concernului Virgin ridică la un nou nivel călătoria de mare viteză. Potrivit planurilor, asemenea tuburi de vacuum vor fi construite în Statele Unite, în Orientul Mijlociu și în India. În timpul primei testări capsulele au fost folosite doar cu 172 km/h în locul vitezei maxime planificate de 670 km/h. Deși s-a construit deja o secțiune de aproape 10 km, accelerarea a fost testată acum doar pe o distanță de 500 metri. Pasagerii din timpul testelor n-au fost incomodați deloc, spunând că abia și-au dat seama de viteză – cea mai impresionantă este pornirea, pe care au resimțit-o extrem de puternic.

Inițial, ideea construirii unui tren rapid, care se bazează pe sistemul de levitație magnetică și care se deplasează într-un tub de vacuum, aparține magnatului american Elon Musk. Conform concepției, capsulele „ar zbura" cu 1000 km/h printr-un tub de la o stație la alta, fără ca pasagerii să aibă nevoie de echipament special. Conceptul a fost preluat şi dezvoltat în continuare de compania Virgin cu scopul realizării unei rețele mondiale în sub- și suprateran pentru mijlocul de transport Virgin Hyperloop One, traversând chiar și oceanele pentru o modalitate super-rapidă de călătorie. Obiectivul este ca peste 10 ani Hyperloopurile să circule în mod regulat în întreaga lume.

Așa a decurs primul test de accelerare realizat cu oameni:

youtu.be

First Hyperloop Passenger Test

Galerie foto:

Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


Foto: Virgin Hyperloop


AMI MÉG ÉRDEKELHET