Iaht de lux, transformat dintr-un vechi feribot

Un bărbat din Hong Kong a cumpărat un feribot vechi, l-a transformat într-un iaht de lux și acum îl vinde cu 2,7 milioane de dolari.

Dot, iaht, Hong Kong


Ceea ce a fost un feribot de pasageri în Hong Kong a fost transformat într-un iaht de lux cu 557 de metri pătrați de spațiu locuibil, pe trei niveluri. Barca de 47 de metri, numită Dot, poate găzdui până la opt pasageri în patru cabine cu baie privată. Iahtul, complet dotat cu aer condiționat, dispune şi de o bucătărie completă, cu vedere panoramică, iar acoperișul oferă o zonă de lounge umbrită și spațiu pe punte pentru plajă. Aceasta vine şi cu un home cinema și o zonă centrală la mezanin care găzduiește cea mai mare canapea din Hong Kong și suficient spațiu pentru un brad de peste 4 metri, potrivit Ocean Independence, firma de comercializare a superyacht-urilor, care a scos barca la vânzare contra sumei de 2,7 milioane de dolari.

Foto: Ocean Independence

Proprietarul, un rezident din Hong Kong, născut în Marea Britanie (care a dorit să rămână anonim), a cumpărat barca în 2011 după închiderea rutei de feribot și a transformat-o într-un refugiu de weekend. El a renovat interiorul și a adăugat panouri solare, un rezervor mare de baterii și un sistem de captare a apei pentru a face vasul cât mai autosustenabil posibil. Cu ajutorul celor 170 de metri pătrați de panouri solare, Dot obține până la 80% din energia necesară consumului. Barca poate naviga cu 7 noduri și atinge o viteză maximă de 9 noduri.

Galerie foto










Iahtul Dot, pe un video spectaculos

www.youtube.com

Private Residence Superyacht DOT for Sale in Hong Kong
AMI MÉG ÉRDEKELHET