Hogyan lehet lekötni a gyerekeket egy hosszú autóút alatt?

Gyerekkel utazni nehéz, ám léteznek olyan trükkök, amelyekkel megelőzheted, hogy a kicsik unalmukban olyan szórakozási formát találjanak ki, ami akár veszélyes is lehet, amikor az autópályán száguldasz.

Fotó: Shutterstock

A biztonságos és nyugodt családi autózás kulcsa a jól megtervezett utazás.

Vedd meg az alapfelszerelést!

Varázsolj első osztályú repülőgépes széket az anyósülésből. Ehhez egy felakasztható táblára lesz szükséged, aminek annyi része van, hogy elfér benne egy szórakoztatóközpont kisebb mása.

A tabletet otthon ne hagyd!

Fotó: fruugo.hu

Ne hagyd otthon és mindenképp töltsd fel teljesen, hogy ha lehet, az összes rajzfilmet végig lehessen nézni rajta. A tabletet ki is támaszthatod, de a legjobb, ha veszel egy olyan kiegészítőt a sofőrülés háttámlájára, amire négy gumival tudod rögzíteni a tabletet. Plusz jó ötlet, ha lejátszási listával is készülsz, így a gyerekek megszakítás nélkül tudják nézni a kedvenc történeteiket.

Kulacs és szívószál

Készíts otthon egészséges smoothie-t vagy finom teát – ezzel kiválthatod a nem egészséges szénsavas üdítőket, és így már amiatt sem kell megállni, hogy innivalót vegyetek. A finom italokat töltsd mindent kibíró kulacsba, amihez válassz olyan hosszú szívószálat, amit ülve is simán elérhetnek a gyerekek.

Kis plüssök

Fotó: Shutterstock

Sosem lehet elég plüss!

A fakkokba nem csak zsepit és nasit, hanem picike játékokat is elrejthetsz, amikkel megleped a csöppségeket, így megint nyersz újabb 20-30 perc nyugalmat, mivel a gyerek figyelme a játékra irányul majd.

AMI MÉG ÉRDEKELHET