Ingyen körbeutazhatod Európát vonattal!

2022-ben is két alkalommal lehet pályázni a DiscoverEU keretében, az Erasmus+ programon belül ingyenes Interrail vonatbérletekre.

Fotó: Shutterstock

2022-ben összesen 70 ezer európai fiatal utazhat a FreeInterrail ingyenes nemzetközi vonatbérlettel. Az első körben, áprilisban, 35 ezer darab 30 napos korlátlan jegyet sorsolnak ki, októberben pedig szintén ugyanennyit.

Fotó: Unsplash

A DiscoverEU az Erasmus+ tanulmányi programon belül azt a cél tűzte ki, hogy megismertesse az európai fiatalokkal az európai kultúrát, értékeket, nyitottá tegye a fiatalokat a világ megismerésére és az idegen nyelveket is gyakorolják utazás közben.

A FreeInterrail-program koncepciója két német fiatal fejéből pattant ki, az alapvető ötletük az volt, hogy az EU minden európai fiatalt lepjen meg egy ingyenes vonatbérlettel a 18. születésnapján. A FreeInterrail-program kezdete óta nagyjából 700 ezren jelentkeztek a pályázatokra Európa-szerte, közülük 130 ezer fiatal kapott lehetőséget arra, hogy ingyenes vonatjeggyel körbeutazza Európát.

Milyen feltételek mellett pályázhatsz?

  • 2001. július 1. és 2003. december 31. között születtél (e két dátumot is beleértve)
  • A döntés időpontjában valamelyik európai uniós tagország állampolgára vagy
  • Ahhoz, hogy a jelentkezésed érvényes legyen, a jelentkezési lapon helyesen fel kell tüntetned a személyazonosító igazolványod vagy útleveled számát. A jelentkezést követően részt kell venned egy kvízjátékban (kivéve, ha csoport tagjaként pályázol utazási igazolványra).

Ha kiválasztanak, legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatsz majd 2023. február 28-ig.

AMI MÉG ÉRDEKELHET