Insula pitorească din Australia care poate fi vizitată doar de 400 de turiști simultan

Se întinde pe o suprafață de doar 15 kilometri pătrați.

Foto: Shutterstock

Foarte puțini cunosc Insula Lord Howe, situată la 600 de kilometri est de Australia, care este binecuvântată cu o frumusețe naturală magnifică. Motivul principal este că maximum 400 de turiști sunt admiși simultan.

Potrivit unor cercetători, insula Lord Howe s-a format în urma unei erupții vulcanice în Oceanul Pacific, în urmă cu aproximativ șapte milioane de ani. Interesant este faptul că a fost descoperită întâmplător în 1788, de o navă de război britanică care se îndrepta spre Insula Norfolk, al cărei căpitan i-a dat numele primului lord al Amiralității de atunci, Richard Howe.

Foto: Instagram

În prezent, populația insulei este mai puțin de 400 de locuitori, dintre care majoritatea trăiesc în nord. În zona sudică, acoperită în principal de păduri, se află cel mai înalt punct de pe insulă, Gower Hill, de 875 de metri, care este un loc excelent pentru drumeții.

De-a lungul coastei de vest se află cel mai sudic recif de corali de pe Pământ, care găzduiește o faună extrem de bogată, inclusiv broaște țestoase, balene și pești tropicali colorați. Ecosistemul unic al insulei găzduiește aproximativ 200 de specii de păsări, inclusiv specii endemice, cum ar fi pasărea de baltă Lord Howe (Gallirallus sylvestris), una dintre cele mai rare păsări din lume.

Foto: Instagram

Insula Lord Howe face parte din patrimoniul natural național al Australiei din 2007, dar a fost aprobată de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial încă din 1982. Limita de 400 de persoane pentru vizitatori a fost instituită, de asemenea, pentru a proteja fauna unică.

Insula vulcanică are o climă plăcută pe tot parcursul anului (20-30 de grade Celsius) și este vizitată în principal de turiști pentru experiențe în natură, cum ar fi scufundări, caiac-canoe, ciclism și, bineînțeles, înot.

AMI MÉG ÉRDEKELHET