Există un motiv special pentru care Istanbulul a devenit și mai popular!

Istanbul este o destinație populară și minunată – iar recent, un anumit grup de vizitatori a venit în metropola de pe două continente.

Foto: Unsplash

Într-adevăr, bazarurile pline de viață și gastronomia delicioasă au făcut din Istanbul o destinație populară. Însă, potrivit Bloomberg News, în această vară mulți oameni au venit în centrul cultural, artistic și economic al Turciei din cauza intervențiilor de frumusețe.

.

Foto: Unsplash

Dar cine și de ce vin pe coasta Mării Marmara în căldura verii? Istanbul a devenit capitala transplanturilor de păr. Bărbați din Europa, Statele Unite și țări arabe care vor să își facă transplant de păr sosesc aici, primind un tratament de calitate la un preț avantajos de la cei mai buni chirurgi plasticieni și terapeuți ai orașului.

Potrivit Bloomberg News, transplantul de păr este o industrie de un miliard de dolari pe an în Turcia.

Euronews susține că anual peste 250 de mii de persoane călătoresc în Turcia pentru transplant de păr, principalul motiv fiind prețul redus, deoarece un astfel de tratament costă 15 mii de dolari în Statele Unite, iar în Franta 10 mii de euro. Pentru inserarea aceluiași număr de microimplanturi, pre- și post-tratament în Turcia trebuie să plătiți 3.800 de euro. Conform raportului World Travel & Tourism Council, Turcia este a patra cea mai populară destinație din Europa în această vară, iar veniturile din turism ale țării aproape s-au triplat în al doilea trimestru al anului 2022.

Foto: Unsplash

Dar de ce este aceeași intervenție chirurgicală mult mai ieftină în Turcia? Guvernul turc sprijină turismul de sănătate (îngrijirea părului, stomatologie, oncologie), 40% din costurile acestor intervenții fiind finanțate de stat. Pentru ca o clinică să primească sprijin de stat, aceasta trebuie să treacă printr-un control regulat al calității, astfel încât doar instituțiile de încredere pot primi sprijin, iar aceasta este o excelentă scrisoare de recomandare și pentru cei care vin la operație. Dacă o intervenție este prea ieftină, poate fi un semn de avertizare, așa că cei care călătoresc cu acest scop la Istanbul, să se informeze neapărat despre opțiuni și prețuri.

În oraș funcționează 350 de clinici specializate în transplant de păr.
AMI MÉG ÉRDEKELHET