Care au fost preparatele preferate ale artiștilor de renume mondial?

Și ei trebuiau să mănânce ceva, nu-i așa?

Charlie Chaplin The Gold Rush (1925)

Când venea vorba de mâncare, cei mai faimoși artiști, de la Mozart la Chaplin, semănau foarte mult cu ceilalți muritori de pe pământ. Adică nu refuzau niciodată o masă gustoasă.

Wolfgang Amadeus Mozart: tăiței cu ficat

Barbara Krafft: Portretul lui Wolfgang Amadeus Mozart (1819)


Din corespondența personală a lui Wolfgang Amadeus Mozart, una dintre cele mai mari figuri ale muzicii clasice, aflăm nu doar despre pasiunile sale, ci și despre preparatele sale preferate. Deși compozitorului îi plăceau, fără îndoială, delicatesele servite la baluri, mâncarea sa preferată era tăițeii cu ficat, cu varză murată ca garnitură.

Mark Twain: stridii

Foto: Mark Twain Library


Scriitorului american îi plăcea să călătorească prin lume, dar uneori i se făcea dor de casă. Așa că a întocmit o listă cu 60 de feluri de mâncare pe care plănuia să le mănânce când se întorcea acasă, printre acestea numărându-se cinci preparate diferite pe bază de stridii: supă de stridii, stridii prăjite, stridii la abur, Blue Point și stridii prăjite în jumătate de scoică.

Oscar Wilde: friptură de rață

Foto: PICRYL

Oscar Wilde a căutat, de asemenea, excelența și în gastronomie. Deși scriitorul era adesea văzut cu vinuri fine, caviar sau chiar carne de vită, înregistrările istorice arată că preferata sa era friptura de rață.

Virginia Woolf: Boeuf en Daube a la Niçoise

Foto: Harvard Theater Collection, Houghton Library, Harvard University


Scriitoarei îi plăcea să vorbească în detaliu despre un preparat anume, iar bucătăria franceză îi era foarte dragă. Un fel de mâncare popular în acea perioadă era Daube de Boeuf à la Niçoise - un preparat din carne de vită, ceapă verde și alte legume - servit adesea cu un pahar de vin roșu.

Charlie Chaplin: tocană de miel și curry

Foto: PICRYL

Legendarul actor avea nevoie nu doar de talent, ci și de energie, pentru a-și susține interpretările. Iar înregistrările arată că și-o procura din mâncăruri hrănitoare și pline de carne, precum tocană de miel și curry.

În videoclipul nostru TikTok, îți arătăm și alte mâncăruri preferate ale unor personaje istorice celebre:

www.tiktok.com

Personalităţi istorice şi preparatele lor preferate
AMI MÉG ÉRDEKELHET