Üvegfalú kabinból még csodálatosabb a sarki fény?

Sok utazó szeretné életében legalább egyszer látni a sarki fényt, vagy az északi fényt, a latinul csodálatos nevű: aurora borealist.

Az izlandi Hella városában most olyan szállást foglalhatsz magadnak, ahol az ágyból vagy jacuzziból nézheted az égi természeti jelenséget.

Fotó: glasscottages.com

A sarki fény a sarki pólusokhoz közel látható (a déli féltekén auroa australisnak nevezik), és jókora szférikus, mágneses erő kell hozzá. A bonyolult folyamat lényege, hogy a levegőben lévő részecskék egymással kölcsönhatásba lépnek és láthatóvá válnak. A jelenség legjobban többnyire a mágneses pólustól 3°-6° szélességi fokra látható a hosszú, téli estéken a sötét égbolton. Az északi országokban szinte erre a földöntúli látványra épül a turizmus – így van ez Izlandon is, ahol most két új apartmant építettek azoknak, akik kölünleges környezetben, meghitten szeretnék megnézni a sarki fényt.

Fotó: glasscottages.com

Az izlandi Hellában található két üvegházból tiszta kilátás nyílik az égre, miközben élvezhetjük a meleg beltér kényelmét. Azok a vendégek, akik valóban a szabad ég alatt szeretnék bámulni az eget, elmerülhetnek az üvegkalitkák mellett található pezsgőfürdőben. A két ház – a Grænn és a Blár – rövid távra bérelhető az Airbnb-n. Az üvegbungalók nevét a táj szépsége inspirálta: a blár izlandiul kéket jelent, a lagúnák, a gleccserek és a jégbarlangok színeit jelképezi. A Grænn pedig zöldet jelent, a moha és az aurora borealis ikonikus zöld árnyalatai ihlették.

Glass Cottages - videó

youtu.be

Glass Cottages Iceland - Rúnar & Haukur (Long version)
AMI MÉG ÉRDEKELHET